Annons Innehåll från Zeta

Skapa höstmagi med pinsa – smakfulla recept för alla tillfällen

Pinsan är den nya favoriten i köket som snabbt har blivit ett måste för alla matälskare. Dessutom passar den perfekt till både vardag och fest. Här bjuder vi på några recept och goda nyheter som passar till hösten.

Pinsa har blivit en favorit som är här för att stanna och passar perfekt som gott tilltugg, lunch eller middag. Pinsan kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Helt enkelt ett bröd med en fyllig och mustig karaktär och en härligt krispig kant.

Pinsa kan tillagas både med och utan tomatsås beroende på smak och preferens, och nu till hösten finns det många spännande smakkombinationer att prova. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien i matregionen Emilia Romagna och är bakad av proteinrikt durumvete och surdeg med extra jungfruolivolja. Tack vare att degen får jäsa i 18 timmar, handknådas och sedan stenugnsbakas får pinsan extra goda smak.

Därför är pinsa så populärt

1. Oändliga smakkombinationer
Pinsan går att variera med många olika toppings så att alla kan hitta sin favorit.


2. Går snabbt att tillaga
Pinsa är perfekt när du har ont om tid. Några minuter i ugnen är det enda som behövs när du har valt din bas och topping.

3. Gott och enkelt
Alla kan göra en god pinsa med hjälp av Zetas förgräddade bröd. Prova själv!

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Passar även perfekt som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa.

2 portioner

  • 1 frp Zeta Pinsa
  • 3 msk Zeta Mascarpone
  • 3 msk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 3 skogschampinjoner
  • färsk salvia
  • 1 frp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. Har du en pizzasten, värm ugnen till 275 – 300 grader.
  2. Blanda mascarpone och tryffelkräm och bred över pinsan, lämna gärna en kant runt om.
  3. Skiva svamp och lägg den tillsammans med salvia över pinsan.
  4. Ringla över olivolja och grädda i cirka 5 – 8 minuter tills pinsan fått färg.
  5. Bryt över mozzarella, salt och peppar och servera.

Pinsafamiljen växer!

Vår Pinsa och Mini-Pinsa är populära och nu har vi även lanserat en glutenfri variant så att alla i sällskapet ska kunna få njuta av en god pinsa, toppad med sina favoriter.

Vi har tre goda såser i smakerna; Classico, Chili samt ’Nduja. En påse räcker till en stor pinsa eller två mini-pinsor. Du hittar dem i kyldisken hos din matbutik.

Få tips och nya recept

Varannan vecka får du nya erbjudanden, enkla vardagsrecept och tips för en smartare och godare vardag i Zetas nyhetsbrev. Läs mer här.