
Vinägern som lyfter varje rätt – så smaksätter du som i Italien
Från italienska trattorior till ditt eget kök – vinäger är kockarnas hemliga knep.
Pinsan är den nya favoriten i köket som snabbt har blivit ett måste för alla matälskare. Dessutom passar den perfekt till både vardag och fest. Här bjuder vi på några recept och goda nyheter som passar till hösten.
Pinsa har blivit en favorit som är här för att stanna och passar perfekt som gott tilltugg, lunch eller middag. Pinsan kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Helt enkelt ett bröd med en fyllig och mustig karaktär och en härligt krispig kant.
Pinsa kan tillagas både med och utan tomatsås beroende på smak och preferens, och nu till hösten finns det många spännande smakkombinationer att prova. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien i matregionen Emilia Romagna och är bakad av proteinrikt durumvete och surdeg med extra jungfruolivolja. Tack vare att degen får jäsa i 18 timmar, handknådas och sedan stenugnsbakas får pinsan extra goda smak.
Därför är pinsa så populärt
Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa.
Tips! Pensla kanterna med olivolja för extra krisp.
2 portioner
1 frp Zeta Pinsa
3 msk Zeta Mascarpone
3 msk Zeta Crème av svamp med tryffel
3 skogschampinjoner
färsk salvia
1 frp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Nu finns även Mini Pinsa, en mindre variant, men med samma goda smak. Zeta har även tagit fram tre goda såser i smakerna; Classico, Chili samt ’Nduja. En påse räcker till en stor pinsa eller två mini-pinsor. Du hittar dem i kyldisken hos din matbutik.
Varannan vecka får du nya erbjudanden, enkla vardagsrecept och tips för en smartare och godare vardag i Zetas nyhetsbrev. Läs mer här.
Från italienska trattorior till ditt eget kök – vinäger är kockarnas hemliga knep.
Glutenfritt – utan att kompromissa med smaken.
Burrata har seglat upp som en riktig favorit – från italiensk ostspecialitet till trendig delikatess.
Oavsett om den serveras med en smakrik tomatsås, krämig pesto eller bara en skvätt olivolja, är pasta en stor favorit. Här är tipsen och recepten som lär dig att koka och servera pasta som en sann italienare.
Pinsan är den nya favoriten i köket som snabbt har blivit ett måste för alla matälskare. Dessutom passar den perfekt till både vardag och fest. Här bjuder vi på några recept och goda nyheter som passar till hösten.
En aperitivo kan vara ett alldeles eget tillfälle eller bara början på en lång, härlig kväll. Få inspiration och bjud in till din alldeles egna italienska afton med goda, enkla recept.
Ge dina vardagsrätter en smak av Italien. Har du koll på vilka enkla, men kraftfulla smaksättare som du alltid borde ha hemma?
Risotton är omtyckt över hela världen. Genom att anpassa smaksättningen efter säsong får du inte bara den bästa smaken, utan också en risotto som speglar årstidens bästa råvaror. Så här väljer du rätt ris och lyckas med tillagningen.
Pastan utgör, med sin långa historia, en hörnpelare i den italienska måltiden och den italienska matkulturen.
Det finns flera olika sorters olivoljor, men vilken passar egentligen bäst?
Lite lyxigare och lite festligare. Det är något alldeles speciellt med helgmaten.
Den kanske mest klassiska av italienska desserter är ett recept på glädje.
Skapa ett mästarmöte mellan Italien och Sverige.
Stekt eller grillad. Halloumi är god i mängder med rätter – från sallader till hamburgare.
Här har vi inspirerats av Grekland och smaksatt salladen med grönsaker, ljummen paprikasås och ljuvligt god fetaost.
Smygstarta våren med den här fräscha salladen, där den mjuka krämiga buffelmozzarellan fått sällskap av nygrillade grönsaker och knapriga chips av prosciutto.