" />
Hela den här avdelningen är en annons

 

Lista: Här är de bästa privata öarna i Karibien

Du hittar dem på bland annat Haiti eller Bahamas – rederiernas privata öar som erbjuder sina gäster en helt egen del av paradiset.
Här kan man kliva i land och i lugn och ro njuta av privata sandstränder men också ta del av häftiga aktiviteter. Kolla in de fem bästa paradisöarna och hur du tar dig dit.

Nyfiken på att boka en kryssningssemester i Karibien? Här hittar du prisvärda kryssningar.

 

Stränder i världsklass, flera paradisöar på en och samma resa, turkost hav och exotisk mat – drömmen om Karibien blir inte vackrare än under en kryssning. Speciellt inte när hela den flytande resorten flyttar i land för en dag – på en hemlig paradisö. Du kan förvänta dig en sol och bad i världsklass, Karibienkryddade luncher i land och äventyrliga aktiviteter. Här är Karibiens allra bästa privata öar dit kryssningsfartygen styr kosan.

 

  1. Half Moon Cay

Strandparadiset Half Moon Cay är rederiet Holland America Lines alldeles egna ö i Bahamas övärld. Här finns ett stort utbud av aktiviteter för den äventyrslystne: paddla kajak, åka vattenskoter, segla, rida barbacka på stranden eller i havet, klappa rockor eller snorkla i det kristallklara vattnet. Glöm inte att njuta av den Karibienkryddade barbecuen som serveras direkt på den kritvita stranden.

 

 Rederi som åker dit: Holland America Line

 

  1. Labadee

Labadee är Royal Caribbeans privata halvö som sträcker sig ut från Haitis dramatiska kustlinje. I denna klassiska västindien-miljö landsteg Columbus för över 500 år sedan. Här är atmosfären perfekt för den som vill slappna av på stranden, med fem olika stränder att välja mellan. En av dem har en av Karibiens största vattenparker. Det finns också en mängd aktiviteter för den som vill röra på sig. Vad sägs till exempel om världens längsta zipline över vatten? Att åka i den känns nästan som att flyga över Labadee!

 

Rederi som åker dit: Royal Carribean, Celebrity Cruises

 

  1. Great stirrup Cay

I den idylliska skärgården Berry Islands som tillhör Bahamas, ligger ön Great Stirrup Cay. Det är rederiet Norwegian Cruise Lines privata ö, omringat av klart kristallvatten som är perfekt för dykning och snorkling. Här går det också att roa sig med parasailing, trampbåtar, kajaker och vattenskotrar. För den som är landkrabba kan man ägna sig åt aktiviteter som beachvolleyboll, massage och yoga. Eller bara njuta av karibisk värme och härligt strandliv med en fruktig drink i handen.

 

Rederi som åker dit: Norwegian Cruise Line

 

  1. Coco Cay

Åker man på kryssning med barn är Royal Carribean ett riktigt bra alternativ. Fartygets rutt går nämligen förbi den bahamanska paradisön Coco Cay, som är ett drömresmål för barnen. Här finns en flytande vattenpark, batteridrivna småbilar, strandparty, volleyboll och sandslottsbygge. För den som gillar att snorkla väntar färgglada fiskar och sjunkna skepp på att upptäckas.

 

Rederi som åker dit: Royal Carribean, Celebrity Cruises

 

  1. Castaway Cay

Det går antagligen inte att hitta en mer familjevänlig kryssning! Disney Cruise Line är som namnet avslöjar precis som ett flytande Disneyland. Ombord finns flera barnklubbar och det bjuds på påkostade shower baserade på Disneys välkända filmer. När som helst kan Musse Pigg dyka upp runt hörnet. På rederiets ögna ö i Bahamas – Castaway Cay – flyttar barnklubbarna i land till ett eget stort område, vilket är unikt för Disney Cruise Line. Här finns också ett av fartygen som användes under inspelningen av Disneyfilmen ”Pirates of the Carribean”. Barn som älskar Frost, Musse Pigg eller någon annan av Disneys figurer lär inte bli besvikna.

 

Rederi som åker dit: Disney Cruise Line

 

Nyfiken på att boka en kryssningssemester i Karibien? Här hittar du en prisvärd kryssning.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies