Hela denna avdelning är en annons från W8 Solution

Ett steg i taget – så kan du må bättre och gå ner i vikt

Att välja en hälsosam livsstil är alltid positivt. Men att stirra sig blind framför spegeln eller på siffrorna som vågen visar är allt annat än nyttigt. Hälsa handlar om att må bra.

EXTERN LÄNK: Idén om att skapa bantningsmedel för enkel viktminskning blev verklighet. Läs mer och prova GRATIS här

 

Vad är att vara hälsosam? Varje människa är unik och har sina egna behov och förutsättningar. Faktorer som kost, motion och sömn påverkar oss alla på olika sätt. Det viktigaste är hur det känns i kroppen och det har långt mycket mer än med exempelvis utseende och vikt att göra.

Det finns stunder då vårt välmående av olika anledningar hamnat i andra hand. Det kan handla om en stressig tid på jobbet, i relationen eller en period då det blivit för mycket av det goda – något som är extra vanligt den här tiden på året.

Förändra långsamt

Många vill bryta sina vanor och leva ett nyttigare liv men drar sig för att ta klivet då det kan kännas som en övermäktig ansträngning. Kanske har man försökt tidigare men ramlat tillbaka i gamla mönster och vågar inte prova igen i rädsla av att åter misslyckas.

Faktum är att det faktiskt går att leva sunt utan att för den delen behöva vända livet upp och ner eller kompromissa med sin livskvalitet. Det handlar snarare om att bli medveten och att genomföra förändringen i din egen takt.

En långsiktig lösning

Vad vi äter och dricker påverkar oss mycket. Men att från en dag till en annan förbjuda sig själv från att konsumera allt det man tycker om kommer inte att fungera i längden. Och att följa en strikt diet man vantrivs i kan mycket väl leda till ett bakslag.

Genomför istället förändringar på dina egna villkor och ta ett steg i taget.

Har du en tendens att småäta sötsaker mellan sina måltider, börja med att ha med nötter eller något annat nyttigare mellanmål till jobbet. Blir du ofta sugen på att ta en portion till när du ätit upp middagen, vänta tio minuter och se om mättnaden trots allt infinner sig. Och när den nya vanan sitter – gå på nästa. Tillsammans kan dessa små steg innebära stora förändringar.

Var du än börjar kan du vara säker på att du tagit ett första steg på vägen mot en långsiktig och hälsosam lösning.

Sex nyttiga – och goda! – råvaror

Frukt och grönt: Innehåller mycket vitaminer och nyttiga kostfibrer.

Nötter: Fyllda med proteiner och nyttiga fetter.

Ägg: Ett nyttigt mellanmål som håller oss mätta.

Ost: Innehåller kalcium och i många fall nytta aminosyror och mineraler.

Fågel: Ett nyttigare alternativ än rött kött.

 

EXTERN LÄNK: Prova ett premium-kosttillskott för viktminskning. Prova GRATIS just nu! Här finns allt du behöver veta

 

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies