Annons
Innehåll från WW ViktVäktarna

Så lyckades Anna gå ner 34 kilo – med hjälp av den smarta appen

Det finns många sätt att försöka gå ner i vikt. 
För Anna, 41, blev lyckokastet en smart app där allt hon behövde för att lyckas med sin hälsoresa fanns samlat. 
– Med appen blir allting väldigt enkelt och det är viktigt för mig, säger hon. 

EXTERN LÄNK: Bli medlem idag, just nu 53 kronor per vecka

Anna beskriver det som att hon levt ett helt liv som överviktig. Det är så hon minns sig som barn, som tonåring och som ung vuxen.

– En del kan ju verkligen trivas med sin övervikt. Äga sin kropp och vara stolta över den. Men jag lyckades aldrig med det, berättar hon.

I vuxen ålder försökte Anna fylla sitt flöde med bilder på just personer som var stolta trots sin övervikt och hoppades att det skulle ändra hennes syn på sin egen kropp. Men det gick inget vidare. Och när kroppen en dag sade ifrån – Anna fick oregelbunden hjärtrytm och sökte till sist hjälp hos läkare som inte hittade något annat fel än övervikten – så bestämde hon sig.

– Jag kände att jag ville vara där för mina barn. Jag vill bli mormor och farmor och vara hos dem länge. Dessutom var jag trött på att inte tycka om min kropp och efter så många år hade jag förstått att jag nog aldrig skulle kunna acceptera min övervikt.

Enklare med appen

En kompis till Anna hade sedan nästan ett år varit medlem i WW ViktVäktarna. Anna tyckte att de bilder och recept hon lade upp på sociala medier var väldigt inspirerande och bestämde sig för att också prova.

– Jag kände väldigt snabbt att det här var rätt för mig. Jag ville inte bli den där mamman som satt med en skål soppa medan barnen åt vanlig mat och nu kunde jag fortsätta att äta precis som de, bara jag gjorde vissa justeringar.

För Anna har WW ViktVäktarnas app varit ett stort stöd på resan mot en lägre vikt. Hon har lagt in tydliga veckomål och blivit peppad när hon uppnått dem. Hon använder den för att hitta spännande recept och låter sen appen räkna ut hur många points måltiden kräver. Och hon använder den i matbutiken för att scanna livsmedel och få reda på deras näringsinnehåll och Smartpointsvärde.

– Med appen blir allting väldigt enkelt och det är viktigt för mig. Jag vill inte hålla på och räkna i all evighet. Dessutom blir allting väldigt tydligt. Häromdagen stod jag i affären och var sugen på en ny sorts chips. Jag scannade dem och kunde göra en ärlig avvägning om jag tyckte det var värt att äta dem eller inte. När man får det presenterat sådär svart på vitt är det enklare att göra rätt val, säger Anna.

Förändrat livet

Också möjligheten att se sin viktnedgång över ett längre perspektiv har varit viktig för Anna. I appen visas en kurva över hur kilona fallit sen start och att kika på den stärker motivationen de dagar det kan vara tungt.

– Jag gick med i juni 2017 och ett och ett halvt år senare hade jag gått ner 34 kilo. Det händer fortfarande att jag glömmer bort mig och ser mig själv som överviktig, men sanningen är ju att viktnedgången har förändrat mitt liv totalt. Jag orkar ta trapporna, har sprungit Vårruset och kunnat köpa en helt ny garderob, i alldeles vanliga affärer. Men kanske viktigast av allt så känner jag att jag gjort vad jag kan för att finnas kvar här för mina barn länge. Det är en häftig känsla.

EXTERN LÄNK: Bli medlem idag, just nu 53 kronor per vecka

WW-appen

WW ViktVäktarnas prisbelönta app hjälper dig att enkelt hålla koll på din mat, aktivitet, sömn och vikt var du än befinner dig. Med smarta verktyg så som veckorapport, viktkurva, träna-hemmavideos, tusentals recept, guidade mindsetövningar och streckkodsläsare har du allt du behöver för att lyckas med din hälsoresa.

EXTERN LÄNK: Läs mer om den smarta WW-appen här 

5 myter om WW ViktVäktarna

Myt: Det är krångligt. 

Sanning: Många tror att man måste räkna, väga och hålla stenkoll på allt man äter. Men med den smarta appen till sin hjälp håller man enkelt koll med en snabb knapptryckning eller med streckkodsläsaren. Dessutom finns det en lång lista med NollPointsmat, med bra och mättande mat, som man inte behöver väga eller räkna.

Myt: Det är dyrt. 

Sanning: Det kostar att vara medlem, absolut. Men de pengarna sparas oftast snabbt in på en bättre kosthållning. Snacks, hel- och halvfabrikat är oftast dyrare än vanliga råvaror och dessutom mindre näringsrika.  Se det som en investering i dig själv!

Myt: Det är bara för gamla och tjocka.

Sanning: Inte alls. Många av våra medlemmar har inte särskilt stor övervikt men vill ha hjälp att hitta en mer hälsosam livsstil. Och man behöver absolut inte vara gammal heller – vi har medlemmar i alla åldrar.

Myt: Maten är svår att laga.

Sanning: Tvärtom! I vår receptbank finns över 4 000 recept, med alla möjliga svårighetsgrader. Den som vill laga enkel och snabb mat hittar massor av sådana recept.

Myt: Det funkar inte, man går ändå bara upp när man slutar.

Sanning: Vårt program handlar om att skapa nya och hälsosamma vanor som man håller fast vid. Om man faller tillbaka i gamla vanor och äter som man gjorde tidigare finns det såklart en risk att man går upp i vikt. Men med bibehållna hälsosamma vanor, är det inga problem att hålla den nya vikten.