Hela denna avdelning är en annons från T+

Man över 40: Öka din förbränning i 5 enkla steg

Förbränningen minskar med åren.
Här är 5 knep som kan få fart på den – och hjälpa dig att komma i form i vår.

Just nu: Prova nyheten T+ i två månader för endast 99 kronor (ordinarie pris 498 kronor)

 

Mäns produktion av testosteron börjar minska redan i 35-årsåldern, vilket leder till att även förbränningen sjunker. Som tur är går det att få fart på förbränningen igen. T+ är ett naturligt och receptfritt kosttillskott för män som bidrar till att det testosteron som finns bundet i kroppen frigörs, vilket även bidrar till att förbränningen ökar.

På så sätt blir det lättare att hålla formen.

Här är 5 andra knep som kan stimulera förbränningen.

1. Morgon: Gå en rask promenad – och njut av frukosten

  • En morgonpromenad förbränner kalorier och lyfter energinivån hela dagen – din förbränning får en kickstart.
  • Äter du också en hälsosam och mättande frukost minskar ditt totala kaloriintag över dagen, har studier visat. Slarvar du med frukosten sjunker ditt blodsocker och du riskerar att ”kompensationsäta”.

2. Träna: intervallträning och styrka

  • Intervallträning är ett säkert kort om du snabbt vill få resultat av din träning – både vad gäller förbränning och bättre kondition. Du kan börja i liten skala: växla mellan att promenera eller cykla i lugn takt och snabbare.
  • Ju mer muskler du har, desto högre förbränningstakt får du – oavsett om du ligger på soffan en hel dag. Muskler behöver energi. Styrketräna regelbundet!

3. Djupandas

Jo, det spelar roll: Du förbättrar din syreupptagning och bibehåller en effektiv fettförbränning om du andas djupt ner i magen. Ladda ner en app med andningsövningar.

4. Sov en extra timme

Efter en god nattsömn hamnar våra hunger- och mättnadskänslor i bättre balans. Kroppen återhämtar sig när du sover, och utsöndrar tillväxthormoner som bidrar till fettförbränningen, men också till att främja muskeltillväxten. Prioritera nattsömnen, och ta gärna en stärkande tupplur på eftermiddagen.

5. Drick kaffe och grönt te

Varma drycker proppade med hälsobringande antioxidanter som även stimulerar förbränningen. Avsluta varje måltid med en kopp kaffe eller grönt te.

 

Just nu: Stimulera förbränningen med kosttillskottet T+ för endast 99 kronor (ordinarie pris 498 kronor)

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies