Hela denna avdelning är en annons från T+

Gå ner i vikt snabbt: Bästa sättet för män över 40

Putar magen trots att du tränar regelbundet?
För män över 40 kan hormoner vara en orsak.

Har du låga testosteronvärden? Här kan du göra ett enkelt test

 

Många män upplever att de inte har samma ork som tidigare och att de inte får de resultat de önskar med sin träning. Orsaken kan vara låga testosteronvärden. Och det kan du göra något åt.

Mindre mage – mer muskler

För mycket magfett hos vuxna män kan bero på att kroppen producerar för lite testosteron. Testosteronnivån är som högst i 20-årsåldern, börjar minska efter 30 och blir sedan stadigt lägre med åren. Brist på testosteron gör i sin tur att det blir svårare att gå ner i vikt och behålla muskelstyrkan. Med andra ord blir det en ond cirkel. Lösningen är att göra en rejäl insats på gymmet – och i köket.

 

Ät smartare. Med åren minskar förbränningen och du kan förmodligen inte äta som du gjorde när du var 25 utan att gå upp i vikt. Här är några tips:

  • Ät grönsaker till varje måltid. Minska på pasta, pommes, bröd, sås.
  • Undvik kaloririka kvällsmål som kroppen har svårare att ta hand om och förbränna.
  • Tänk kvalitet framför kvantitet. Välj riktigt god mat: ta mindre portioner, ät långsamt och njut av maten.

 

Rör dig smartare. Några pass på gymmet varje vecka stärker musklerna, ökar uthålligheten och driver på förbränningen. Men glöm inte bort vardagsträningen: promenera, cykla, gå i trappor. Stillasittande har blivit ”det nya röka” och är en stor hälsorisk: När du sitter framför tv:n, vid skärmen, på jobbet – bryt sittandet varje halvtimme med en enkel bensträckare eller kort promenad.

 

Vill du prova T+, receptfritt kosttillskott som är skräddarsytt för män? Två månader för endast 99 kronor (ordinarie pris 498 kronor)

 

Behöver du kompensera? Att träna, äta sunt och sova gott är viktigt för testosteronproduktionen och för att hålla en sund vikt – men du kan även hjälpa kroppen på traven med ett tillskott. Testosteronbrist kan kompenseras i form av testosterontabletter som skrivs ut av läkare. Men det finns också kosttillskott som, enligt en ny studie, frigör mer testosteron i kroppen – detta kan köpas receptfritt.

 

Läs också: Ny forskning: Så ökade nivån av testosteron – med 46 procent

 

Öka förbränningen med T+

Just nu: Prova två månader för endast 99 kronor (ordinarie pris 498 kronor) – ingen bindningstid

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies