Hela denna avdelning är en annons från T+

Är din trötthet normal? Testa dig här

Känner du dig trött, svag i kroppen och är utan energi? För män över 40 finns det en vanlig orsak till detta.

Här kan du göra ett enkelt energitest!

Brist på testosteron gör dig kraftlös

Könshormonet testosteron produceras naturligt i kroppen. Män har högre testosteronnivåer i kroppen än kvinnor, vilket är orsaken till att män har större muskler, mer hårväxt och mörkare röst.

Men ju äldre du blir, desto mindre testosteron produceras i din kropp. Testosteronbrist är en av de vanligaste orsakerna till att män i övergångsåldern känner sig orkeslösa och trötta.

Vad hjälper mot trötthet?

Den naturliga produktionen av testosteron avtar med åren, men det går att få igång kroppen igen. Att träna regelbundet och äta sunt är viktigt för testosteronproduktionen – men du kan även hjälpa kroppen på traven genom att ta ett kosttillskott som bidrar till att det testosteron som finns bundet i kroppen frigörs.

 

Just nu: Prova nyheten T+ i två månader för endast 99 kronor (ordinarie pris 498 kronor)

 

Läs också: Ny forskning – männens testosteron-värden ökade med 46 procent

 

Testa din energinivå! AMS (Aging Males Symptoms scale) är den mest använda metoden för att mäta hälsorelaterad livskvalitet och symtom på åldersförändringar hos män. Testet innehåller tio frågor och är enkelt att göra. En låg totalpoäng betyder inte nödvändigtvis att du behöver behandling, men ger en vink om att du kan behöva göra något åt dina testosteronvärden.

 

Gör testet här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies