Annons
Innehåll från Telia

Ta med dig surfen med mobilt bredband

Med ett mobilt bredband kan du ta med dig surfen på resan i Sverige.

Ett mobilt bredband kan säkra surfen på resan i Sverige eller på lantstället – och kan vara en lösning om du flyttar ofta eller bor någonstans där bredbandsalternativen är få.
– Det kan vara så att man inte kan ha fiber av olika anledningar. Då är det extremt bra att det finns som ett alternativ, säger Zvonimir Brtan, som jobbar som personlig tekniker för Telia.

Så får du ut mer av ditt abonnemang

Att kunna ta med sig sin uppkoppling på resan i Sverige eller till semesterstugan är både bekvämt, tryggt och roligt. Då kan hela familjen streama sina favoritserier, du kan vara tillgänglig för dina närstående och akuta ärenden som kräver uppkoppling kan klaras av även om du inte är på hemmaplan.

Många telekomoperatörer erbjuder sina kunder mobila bredband som ger dig en större rörelsefrihet. Att surfa via mobilt bredband kan också vara ett alternativ för dig som bor någonstans där det inte går att få bredband via fiber eller telefonjacket.
– Till exempel används det mycket i skärgårdsområden där det inte finns fiber. Man surfar via det mobila 3G- och 4G-nätet och kan på så sätt använda det vidare på sin surfplatta eller dator, berättar Zvonimir Brtan.

Så ska du placera ditt mobila bredband

Ett mobilt bredband kan också passa om du flyttar ofta eller har ett lantställe som du bor i periodvis.
– Det är en router med ett simkort. Fördelen är att de här routrarna har mycket starkare antenner än vad en mobiltelefon har så de kan plocka in ganska höga hastigheter och fördela ut på de enheter som används, berättar Zvonimir Brtan.

Placeringen av ditt mobila bredband i hemmet är viktigt och kan påverka hur bra uppkoppling du får. Ett råd är att prova olika ställen i huset för att hitta den punkt som ger bäst mottagning.
– Bäst mottagning får du om du placerar det mobila bredbandet högt upp i huset och gärna nära ett fönster. På enheten finns en stapel som visar hur stark styrkan är, berättar Zvonimir Brtan.

Spara surfen i en surfpott

För tredje året i rad har Telias mobilnät utsetts till bäst i test när P3 Connect Mobile Benchmark gör sitt årliga kvalitetstest av telekomoperatörer. De är dessutom den första telekomoperatören i Sverige som fått utmärkelsen ”Bra Miljöval” från Naturskyddsföreningen.

Genom att ha både mobil- och bredbandsabonnemang hos Telia kan du som kund även ta del av vissa förmåner utan att det påverkar din fakturakostnad. En av dessa förmåner är ett mobilt bredband med ett simkort laddat med 20 GB per månad som du kan ta med dig överallt i Sverige.

Om du inte har använt upp all din surf under en månad kan du med ett mobilt bredband få möjligheten att spara upp till 100 GB surf. Den sparade surfpotten kan du använda vid ett senare tillfälle.

Samla mer – så fungerar förmånerna

Samla mer – så fungerar förmånerna

Har du både bredbands- och ett mobilabonnemang hos Telia har du rätt till en extra kostnadsfri förmån i form av mer surf i mobilen, högre hastighet på ditt fasta bredband eller ett mobilt bredband med 20 GB surf per månad.
• Väljer du mer surf i mobilen får du en högre surfmängd på ditt abonnemang, men betalar för det du har idag.
• Väljer du en högre hastighet på bredbandet hemma innebär det att du tar klivet upp till nästa hastighetsnivå, men betalar för det du har idag. Det vill säga har du 100 Mbit/s får du 250 Mbit/s, har du 250 Mbit/s får du 500 Mbit/s.
• Väljer du mobilt bredband med 20 GB innebär det att du får ett mobilt bredband i form av ett simkort som är laddat med 20 GB surf varje månad och som samlas i en surfpott om du inte använder allt. Simkortet går att använda i en mobil, router, surfplatta eller en dator.