Annons
Innehåll från Telia

Här är mobilnätet som är bäst i test

För tredje året i rad är Telias mobilnät bäst i test enligt P3 Connect Mobile Benchmark.

Våra uppkopplade liv kräver allt mer av våra mobilnät – både vad gäller hållbarhet, säkerhet och hastighet.
För tredje året i rad har Telias mobilnät utsetts till bäst i test och samtidigt är det den första telekomoperatören i Sverige som fått utmärkelsen ”Bra Miljöval” från Naturskyddsföreningen.

Behovet av ett snabbt nät som gör det möjligt att ringa, surfa och streama överallt är i dag stort. Telias mobilnät håller hög internationell standard och hamnar på en fjärdeplats på listan över de bästa telekomoperatörerna i världen när P3 Connect Mobile Benchmark gör sitt årliga kvalitetstest av telekomoperatörer.

De hamnar även på förstaplatsen i Sverige för tredje året i rad med 969 poäng av 1000 möjliga i Sverige. I testet tittar man på både tal och surf med fokus på täckning, kvalitet, datahastigheter och kundupplevelse. Genom att samla sina tjänster med både mobil- pch bredbandsabonnemang hos Telia, går det även att få extra förmåner utan att betala något extra. Då finns det tre olika förmåner: mer surf i mobilen, ett extra mobilt bredband eller snabbare bredbandsuppkoppling, förutsatt att man inte har bindningstid på sitt abonnemang.

Samla mer – så fungerar förmånerna

Jobbar mot höga klimatmål

Som kund ska det även bli lättare att göra ett klimatsmart val – och Telia fortsätter sitt arbete med högt satta miljömål, ett arbete som omfattar alla delar i företagets verksamhet. Utmärkelsen ”Bra Miljöval” innebär att 100 procent av elen som Telia förbrukar är förnybar och att elproduktionen lever upp till högt ställda krav om hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.

Målet är att år 2030 vara helt koldioxidneutralt och strävar efter att vara ett hållbart val för den som vill surfa, streama, spela, prata, chatta och jobba på ett mer miljövänligt sätt. Ett exempel är hur Telia arbetar för att utveckla hållbara transporter och hur de genom att använda anonymiserad data från mobilnäten tillsammans med kommuner kan bidra till en bättre och smartare stadsplanering.

Gör mobilnätet tillgängligt för alla

Parallellt med sitt miljöarbete fortsätter företaget att utveckla sin tjänster för att göra nätet tillgängligt för alla. Telia är i dag den operatör i Sverige som har bäst täckning geografiskt – och utbyggnaden pågår ständigt, både av mobila tjänster och bredband.

Tidigare i år utnämndes Telia även till Sveriges mest hållbara telekomoperatör i Sustainable Brand Index, som är Nordens största varumärkesundersökning om hållbarhet och även Telias kundservice prisas. När analysföretaget ServiceScore för åttonde året i rad mäter hur svenska konsumenter upplever vilken service de får, är det Telia som får de högsta omdömena inom klassen telekom.

Läs mer om kvalitetstestet – så jobbar Telia med mobilnätet

Telia bygger ut sitt nät

  • Telia satsar stort på att bygga ut bredbands- och mobilnätet, och är den operatör i Sverige med störst täckning. De anpassar ständigt sina tjänster efter kundernas behov.
  • För tredje året i rad har Telias mobilnät utsetts till bäst i test när P3 Connect Mobile Benchmark gör sitt årliga kvalitetstest av telekomoperatörer.
    Telia är också det den första telekomoperatören i Sverige som fått utmärkelsen ”Bra Miljöval” från Naturskyddsföreningen.