Annons
Innehåll från Telge Energi

Solcellerna gav Jesper bra elförsörjning

Att placera solpaneler på taket blir allt populärare, enligt statistik från Energimyndigheten.
Och det råder inget tvivel om att inställningen till solenergi hos det svenska folket banar väg för en fortsatt ljus utveckling för solcellerna.
– Det är spännande med förnyelsebar energi och jag tycker att det är viktigt för kommande generation, säger Jesper Borrfors, 44.

EXTERN LÄNK: Hitta rätt solcellspaket för dig

Jesper Borrfors bor i ett hus som ligger i tre väderstreck och har solceller på både huset och garaget. Ett speciellt hus – men som genom Telge Energis smarta solcellslösningar ger honom god elförsörjning.

– Jag bor i en 1,5-plansvilla som är ungefär 15 år gammal. Solcellsanläggningen är dimensionerad för att täcka vår beräknade årsförbrukning. Den är monterad på ett sätt som gör att vi fångar solen hela dagen, med en tyngdpunkt mot söder. Från morgon till kväll tar vi solen från alla riktningar, säger Jesper Borrfors.

“Ett snabbt personligt erbjudande”

I ett par års tid hade Jesper gått i tankarna kring att skaffa solceller till sitt tak, när han till slut bestämde sig för att undersöka saken ordentligt.

– Jag kontaktade en handfull olika leverantörer, varav Telge Energi stack ut genom att tidigt ge mig ett personligt erbjudande. Det gick snabbt från att jag fyllde i uppgifter på nätet till att få hjälpen på plats, att titta på möjligheterna vid mitt hus, säger han och fortsätter:

– De gav mig också väldigt bra kunskap om hur det funkar, vad man ska tänka på och inte. Det var en bra rådgivning utan krångel, med ett genuint intresse för att göra det bra för mig.

Vad tänkte du om solceller innan du skaffade det?

– Jag har varit på gång med det länge och läst på en del men jag tycker att det har varit ganska krångligt att förstå innan, säger han och fortsätter:

– Jag fick väl en uppenbarelse en söndag där jag bestämde mig för att undersöka det här på riktigt. Barnen som är pålästa och intresserade har drivit på det också. De tycker att det är en häftig grej att ha hemma och de är stolta över att vi producerar lika mycket el som vi gör av med.

“Förberedd för att lagra energi”

En av fördelarna med Telge Energis solceller är att det är lätt att lagra energi. Nästa steg för Jesper är att spara så pass mycket energi att det finns gott om energi för natten, då solen inte är uppe.

– Ja, det är så utvecklingen ser ut. Det tar ett par år men min anläggning är förberedd för att lagra energi, säger han.

Jesper menar att hans egna ekonomiska vinning är sekundärt i valet av solceller – då han ser ett större värde för vår planets framtid.

– En sådan här investering ger så väldigt mycket. Jag tar inte någon energi från någon annan än solen. Om fler tar till vara på den energi som solen ger så kan vi i slutändan tjäna på det genom att ha en planet att bo på. Och att kunna ha ett hus som fungerar energimässigt oavsett vad är en grej som är häftig i sig, avslutar Jesper Borrfors.

EXTERN LÄNK: Hitta rätt solcellspaket för dig