Single post hero

Yoga dig smal

Trodde du att yoga mest är en avslappnande träningsform? Tänk om. Hälsoeffekterna är många och yoga är perfekt för att boosta en viktnedgång. Här berättar vi om hur du snabbt kan yoga dig i form.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Visst, yoga är avslappnande, men det finns mer eller mindre fysiska former av yoga. Ashtangayoga är en dynamisk och fysisk träningsform medan bikramyoga verkligen får dig att svettas loss i 37-gradig värme. Men faktum är att även de mest lugna yogaformer har en positiv inverkan för viktnedgång.

Du förbränner inte massor av kalorier på övningarna men den indirekta effekten är minst lika viktig. Även om du äter helt rätt och tränar stenhårt kommer din kropp att hålla kvar fett och vätska om den är stressad eller på annat sätt i obalans, och då går du inte ner i vikt. Regelbunden yoga får kroppen att släppa på spänningarna och det gör förutsättningarna för en viktnedgång mycket bättre. Du får också bättre blodcirkulation och förbättrad sömnkvalitet av yoga.

Många som yogar får en slimmad och tonad kropp. När du utövar yoga sträcks musklerna och genom att hålla ställningen under en viss tid bränner du fett, aktiverar musklerna och tonar vissa delar av kroppen. Vissa övningar är bättre än andra för att bli smal snabbt. En av de mest effektiva är ”kobran” där du arbetar med många muskler samtidigt. Även ”krigaren” som utövas stående, ”fisken” och ”trädet” är övningar som tonar kroppen snabbt.

Oavsett om du är nybörjare som vill testa yoga eller om du är en van utövare går det att hitta en yogaform som passar. Med träningsappen Swiftr får du dessutom tillgång till många av Sveriges bästa yogastudios i samma medlemskap och kan testa dig fram utan att behöva köpa särskilda yogakort. I Stockholm till exempel kan du välja mellan över 55 studios och yogapass. Eftersom du dessutom kan träna över 70 olika träningsformer med Swiftr är det det perfekta träningskortet både för inbitna yogis och för de som vill varva yoga med annan träning.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!