Single post hero

Nu ingår skidåkning i gymkortet Swiftr

Sugen på utförsåkning men för långt till fjällen? Eller behöver du slipa formen inför Vasaloppet? Nu ingår tre skidanläggningar i Stockholm hos Swiftr. – Vi är ett smidigt, nära och bra alternativ, säger Victor Östman, anläggningschef hos Ekebyhovsbacken.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Fjällen i all ära. Bara några minuters väg utanför centrala Stockholm finns skidanläggningar med såväl nedfarter som spår. Två anläggningar – Ekholmsnäsbacken på Lidingö samt Ekerös Ekebyhov – är numera kopplade till Swiftr.
Swiftr är en träningstjänst som erbjuder över 2500 klasser, mer än 70 träningsformer på 300 gym och studios runtom i Sverige.
Närmare 150 av gymmen ligger i Stockholm.
– Ekholmsnäsbacken anses vara en av Stockholms allra bästa teknikbackar och vi har haft stora stjärnor som både tränat och tävlat här, säger Victor Östman.

På Lidingö är det utförsåkning som gäller medan Ekebyhov, i vanliga fall, även erbjuder en slinga längdspår. Tyvärr har vädret och visst tekniskt strul ställt till det – men till nästa säsong lovar de ha ett fungerande längdspår.
– Intresset för längdskidåkningen har verkligen exploderat senaste åren, många har upptäckt hur kul det är att kombinera träning med naturupplevelsen det är att staka sig fram genom skogen.

Varför är skidåkning, både utför och längd, så bra träningsformer enligt dig?
– Framförallt att i stort sett alla kan vara med på sina egna villkor. Sedan är det väldigt allsidig träning, och i längd får du också med en hel del överkropp. Man får också vara utomhus, vilket är bra för sinnet!

Swiftr är medlemskapet för dig som vill variera din träning. Kvalitet och variation ger de mest långsiktiga resultaten och kan därför simma, klättra, styrketräna, dansa, köra högintensiv träning – både klasser och egen träning ingår. Allt ingår. Och du kan du alltså även åka skidor.
– Det sätt många tränar på idag är förlegat. De flesta går bara till ett gym, men de har sällan nischade erbjudanden som till exempel yoga i toppklass eller riktiga kampsporttränare, säger Michelle van Berlekom, medlem på träningstjänsten Swiftr.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Fakta Ekholmsnäsbacken

Antal nedfarter: 2
Antal liftar: 2
Övrigt: Skiduthyrning, café, barnområde, hopp- och railområde.

Fakta Ekebyhovsbacken

Antal nedfarter: 4
Antal liftar: 2
Övrigt: Skiduthyrning, café, barnområde, hopp- och railområde, pulkabacke, skidskola.