Single post hero

Lista: Därför fortsätter vissa att träna – och andra inte

Det är ingen hemlighet att vi mår bra av att röra på oss regelbundet – ändå är tröskeln till gymmet väldigt hög för många av oss. Hur lyckas egentligen vissa hålla motivationen vid liv?

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

För en del är träningen en lika naturlig del av vardagen som att äta lunch eller borsta tänderna. För andra kan vägen till gymmet kännas lika tuff som att bestiga ett mindre berg. Vad är egentligen hemligheten för att hålla motivationen levande på sikt? Här kommer några råd som kan hjälpa dig att få en bra och hälsosam relation till din träning:

Attityden

Mycket handlar om inställning, så enkelt är det. Om du väljer att fokusera på träning som ett nödvändigt ont och ett smärtsamt sätt att försöka få rutor på magen – tänk om. Se i stället tiden på gymmet som värdefull egentid, där du gör något fint för dig själv och din hälsa. Att röra på sig och hålla sig aktiv är en investering i dig och din kropp och ger bättre förutsättningar för att du ska hålla dig frisk och må bra. 

Teckna medlemskap

Självdisciplin kan hjälpa – och stjälpa. Om du redan har problem med att motivera dig på egen hand kan det vara en bra idé att hitta inspiration bland andra som tränar. Om du inte vill teckna medlemskap på ett gym så har Swiftr kommit med en unik lösning: I stället för att begränsa dig till en plats för träning så kan du välja mellan många olika gym och studios för att testa dig fram och variera din träning. När du tecknar ett medlemskap får du samtidigt möjlighet att träna på 300 studios runtom i Sverige.

Hitta dina träningsformer – och variera

Bara för att din hurtiga kollega älskar att springa maraton behöver inte du tycka att det är kul att löpträna. Det gäller att testa sig fram för att hitta träningsformer man gillar. Kanske simning eller spinning är något för dig? Eller varför inte testa yoga? För att hålla motivationen vid liv, månad efter månad, är en nyckel variation: Träna på olika vis – varva simning med yoga, styrketräning på egen hand med gruppträning – så blir det helt enkelt roligare! Alla gym erbjuder inte möjligheten att prova nya träningsformer och variera träningen – även här kan Swiftr vara ett bra alternativ. Du får tillgång till över 70 olika träningsformer och drygt 1500 klasser i veckan runtom i Sverige – i ett och samma medlemskap.

Sätt upp delmål

Ett misstag många gör är att ta sig vatten över huvudet när det är dags att börja träna. Sätt upp delmål som passar dig och som du vet att du kan klara. Det håller motivationen uppe och känslan av att lyckas med ett mål, för att sedan sätta upp ett nytt, är riktigt inspirerande.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Detta är Swiftr

Swiftr är det nya sättet att träna. Ett medlemskap, 300 studios – obegränsad träning där du befinner dig. Välj fritt mellan gym, yoga, racketsport, kampsport, dans, simning, klättring och en massa annat.