banner

Ny klubbstuga – med pengar från lotterna

Inte en krona togs i lån. Bygget av Villastadens IF:s föreningsstuga kunde finansieras helt via försäljning av Folkspels produkter.

Samlingslokaler för medlemmarna, eget café och kontor.
Här är klubbstugan som byggts helt tack vare försäljning av Folkspels lotter.
– Vi har inte behövt ta en krona i lån, det känns helt fantastiskt, säger Kjell Andersson, ordförande hos Villastadens IF.

Köp Sverigelotter här – och stötta din förening!

Förra året sålde Villastaden Sverigelotter och Bingolotter för dryga miljonen, vilket gav cirka 355 000 kronor direkt in i föreningens kassa. Det gör Kristinehamnsklubben till en av Sveriges bästa på försäljning av Folkspels produkter.
– Det är rejäla pengar, men också helt nödvändiga för att vi ska överleva och kunna bedriva verksamheten. Det kostar ju med domare, planhyror,
träna i inomhushall vintertid, utrustning och allt runtomkring, säger Kjell Andersson.

Hemligheten bakom lott-succén stavas en grupp handlingskraftiga tidigare spelare som numera är pensionärer. De sitter dagligen utanför ICA Maxi i Kristinehamn och säljer till förmån för föreningen.
– De ställer upp helt ideellt, som man gjorde förr i tiden, och lägger ungefär 50 timmar i veckan på detta. De brukar samlas på ett café, äta frukost och sedan hjälps de åt. Om någon tar en rast finns det alltid någon som tar över, berättar Kjell och fortsätter:
– Butiken är stadens mest populära ställe att handla på, så det är alltid en bra genomströmning av folk. Vi har också en bra respons från Kristinehamnsborna, de vill stötta oss.

Ni är en av de bästa föreningarna i landet på att sälja Folkspels produkter, vilka tips kan du ge till andra klubbar?
– Vi ser till att använda oss mycket att Folkspels säljmaterial, sedan satsar vi alltid extra när det är månadsfinaler och uppesittar- kvällar. Då är våra lag också med och säljer. Sedan jobbar vi väldigt mycket med olika typer av paket, fem Sverigelotter och en Bingolott tillsammans brukar vara en populär present som folk gärna köper för att ge bort.

När föreningen, som bedriver seniorfotboll på dam- och herrsidan samt bollskolor, behövde en ny klubbstuga togs inga lån. Hela bygget kunde finansieras av pengar från lotteriförsäljningen.
– Vi är jättetacksamma för att det varit möjligt. Vår verksamhet är helt ideell, ingen får betalt för att vara med, så det är underbart att vi kunnat finansiera allt så här. Vi äger stugan och arrenderar marken.

I höstas tilldelades Villastaden dessutom 75 000 kronor vid Folkspels ombudsgala, dit säljande föreningar kan ta sig via tävlingen Folkspel Cup. När Kjell Andersson tog emot prischecken fällde han en tår:
– Ja, det kom några glädjetårar. Jag blev väldigt rörd. Vi är några som lägger ner väldigt mycket arbete, det känns bra att bli uppskattad.

Han vet redan vad pengarna ska användas till:
– Vi håller på att utöka ungdoms- verksamheten så att den blir ännu bättre, det är tanken. Nu kan vi köpa in material, västar, koner. Pengarna ska tillbaka till lagen och spelarna.

DET HÄR ÄR SVERIGELOTTEN

  • Med Sverigelotten får du bokstavligen allt på en gång – vinsten, chans på 25 miljoner och förmånen att göra nytta.
  • Lotten ägs av Folkspel, en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. Allt överskott från Sverigelotten går oavkortat till svenskt föreningsliv.
  • Av de 25 kronor som Sverigelotten kostar, får föreningen som säljer tillbaka mellan 8-11 kronor/lott beroende på hur många de säljer.

Du kan vinna 25 miljoner och din förening får viktigt stöd – köp Sverigelotten