Jonas och Gugge kör turnébussen

Jonas och Gugge kör turnébussen

Att köra turnébuss har både sina fördelar och nackdelar. Det är ett stort ansvar men samtidigt ett sätt att få lugn och ro. Jonas och Gugge berättar om hur det är att köra runt Lasse Stefanz på vägarna.

Det är Jonas Rignell och Gunnar ”Gugge” Nilsson som turas om att köra turnébussen, turnéledaren Rolf ”Trazan” Hörberg hjälper också till och kör ibland. Många glömmer bort hur långa resor Lasse Stefanz gör under året för att nå fram till alla scener och folkparker där danspubliken väntar. Och det är ingen lätt uppgift att ansvara för ett så stort och tungt fordon på vägarna.

– Vi är någonstans mellan 8 och 10 personer i bussen och det är ett ansvar som heter duga. Du ska hålla dig vaken för det första, och du ska framföra det 14 meter långa ekipaget på ett sätt som är säkert för alla. Då måste du vara skärpt och på helspänn, det kostar på – man blir trött utav det, säger Jonas Rignell.

Sluta aldrig jämföra! Läs mer på SveaCasino.se

Gugge poängterar också det fina i att få köra bussen, framförallt på nätterna.

– När man är pigg och fräsch på nätterna tycker jag att det är rogivande att köra. Det är tyst och lugnt och man kan se en älg, säger han.