Thomas Deutgen: ”Skulle kunna sjunga om ett kassakvitto och det skulle låta trovärdigt”

Thomas Deutgen: ”Skulle kunna sjunga om ett kassakvitto och det skulle låta trovärdigt”

Dansbandsexperten Thomas Deutgen, som själv skrivit en bok om Lasse Stefanz, menar att det är Olles röst som är hemligheten bakom framgångarna.

I våras arrangerade Thomas Deutgen en specialturné med Lasse Stefanz på flera av landets konserthusscener. Där fick den sittande publiken lyssna på musiken och mellan låtarna höra bandet svara på Thomas Deutgens frågor om livet som Nordens största dansband. Han är en av de som känner bandet allra bäst och nu berättar han om vad han anser vara hemligheten bakom framgångarna.

– Det är Olle Jönssons sång, hans sångröst och nerv i rösten – han skulle kunna sjunga om ett kassakvitto från en mataffär och det skulle låta trovärdigt, säger han.

Thomas Deutgen gav ut en biograf om Lasse Stefanz år 2012 och är Sveriges främsta dansbands-expert. Han har lång erfarenhet av dansbandsgenren – redan på 90-talet var han redaktör för tidningen Får jag lov och därefter har han programlett flera dansmusikprogram på P4 Sveriges Radio. Han har också gjort flera TV-program om dansband både på SVT och TV4.

Sluta aldrig jämföra! Läs mer på SveaCasino.se