5 tips på hur du får ut mer av ditt Spotify

Upptäck ny musik med smarta funktionen

Hand upp alla som känner igen följande scenario: du köper en ny pryl, struntar i att läsa instruktionsboken, börjar använda prylen och upptäcker smarta funktioner först flera år senare (när någon vän visar dig).

På samma sätt använder många av oss bara en liten del av de funktioner som finns i Spotify. Med hjälp av tipsen nedan kan du få ut mer av appen och få en ännu bättre upplevelse.

1. Bara för dig

Högst upp i ”Ditt bibliotek” finns ”Bara för dig”. Där hittar du listor med låtarna du lyssnat på mest just nu, låtar som du älskade tidigare och mixlistor med musik du nyligen lyssnat på. Där finns också ”Discover Weekly” och ”Release Radar” – två listor för att upptäcka ny musik. Här finns också spellistor med dina sommarminnen, låtarna du lyssnade på mest tidigare år och mycket mer.

2. Lyssna offline som ett proffs

Med Spotify Premium kan du spara dina spellistor i offlinemode, vilket innebär att varken svajigt nätverk eller slut på surf hindrar dig från att lyssna på musik eller poddar.

3. Maxa ljudkvaliteten

Under inställningar kan du enkelt ändra ljudkvaliteten, från sämre till superbra och på mobilen kan du finjustera ytterligare med equalizern. Och om du inte gillar den tysta pausen som uppstår mellan två låtar finns det en lösning. Under ”inställningar” och ”uppspelning” ställer du bara in ”tonade spårövergångar” så blir du som värsta dj:n med låtar som går i varandra. Du kan läsa mer om hur du gör här.

4. Skapa mappar

Det finns något tillfredsställande med att organisera saker, eller hur? Och på samma sätt som du kan skapa mappar på datorn i stället för att ha tusen lösa filer på skrivbordet kan du göra det för dina spellistor. Du gör det enkelt i desktop-appen genom att högerklicka på en spellista i menyn till vänster och välja ”skapa mapp”. När mappen väl är på plats kan du dra andra listor till den mappen. Mapparna kommer att synas i dina mobila enheter när de väl är skapade.

5. Fixa gemensamma spellistor

Dags för fest eller en resa med kompisgänget? Eller är ni några stycken som tränar tillsammans och behöver peppig musik? Eller är det dags att en gång för alla styra upp musiken till julfirandet med släkten? Med en gemensam spellista kan alla med ett Spotifykonto lägga upp sina favoritlåtar för att göra den speciella stunden ännu lite bättre. Det är roligt att se vilka låtar andra lägger till och ett härligt sätt att både peppa inför festen eller minnas den där resan i efterhand genom att lyssna på låtarna igen. Läs mer om hur ni gör här.

Hitta ny musik med Spotifys rekommendationer för dig

Hur stor del av Spotify använder du – egentligen? Det finns mängder av funktioner som många av oss aldrig har testat. Här är tipsen på hur du kan bli ett Spotify-proffs och maxa upplevelsen.

Annons - innehåll från Spotify