Hela denna avdelning är en annons från SP Fönster

Plånbok, buller och säkerhet – här är nio skäl att byta fönster

Går du också omkring och funderar på att byta fönster?
Det finns många anledningar till att investera i nytt. Här är nio av dessa.

Extern länk: Så vet du om det är dags att byta fönster

1. Ditt hus lever längre

Alla hus slits med åren och är beroende av kontinuerligt underhåll för att kunna klara av framtidens utmaningar. Det finns många områden som behöver översyn och ett av dessa är fönster, då äldre fönster ofta släpper igenom mycket buller och har lättare att drabbas av exempelvis röta. Fönster som inte fått tillräckligt med underhåll kan även över tid börja släppa in vatten som i värsta fall kryper ner i väggarna och resulterar i mögelskador.

2. Bra för plånboken…

I ett hus med äldre fönster försvinner en stor del av värmen ut genom springor eller undermålig isolering. Detta innebär att energikostnaden blir högre än nödvändigt.

3. …och för klimatet!

På samma sätt som det är ekonomiskt fördelaktigt att sätta in nya fönster är det en bra insats för klimatet. Man gör helt enkelt inte av med mer energi än nödvändigt.

4. Det höjer värdet på ditt hus

För den som går i försäljningstankar kan det vara en bra idé att se över sina fönster i villan eller på lantstället. Utöver de ekonomiska motiven för köparna kan nya fönster kan få objektet att sticka ut på den lokala marknaden. Skönt som nybliven köpare att inte behöva ta tag i en renovering.

5. Ett behagligare och jämnare inomhusklimat

Det är vanligt förekommande att gamla fönster inte håller helt tätt, utan både släpper in och ut luft. Genom att sätta in nya fönster får du ett jämnare inomhusklimat, och risken för kallras minimeras. Har man stora fönster i söderläge kan det vara en bra idé att sätta in solskyddsglas,plisségardiner eller persienner för att stänga ute värmen under soliga dagar.

6. Du får ett tystare hem

Dagens moderna fönster släpper in ungefär tre gånger mindre ljud jämfört med äldre modeller. Vare sig du bor nära en väg, skola, hundrastgård eller andra ljudkällor kan du förvänta dig en tystare och lugnare vardag när du stänger dina nya fönster.

7. Mindre fix och underhåll

För den som vill undvika underhåll i yttersta mån är SP Fönsters träfönster med aluminiumklädd utsida från att föredra. Den vita, matta utsidan ser ut som ett träfönster och är framtagen för att klara alla typer av väderlek. Åtgärder som skrapning, slipning och målning behövs med andra ord inte.

8. Ett tryggare och säkrare hem

Att sätta in nya fönster innebär också en tryggare hemmiljö som minskar risken för olyckor och gör det svårare för obehöriga att ta sig in. Med barnsäkra spärrfunktioner, härdat glas som inte ger vassa kanter om det går sönder och inbrottsskydd som cylinderlås, förstärkt glasförankring och säkrare gångjärn resulterar din investering i ett tryggare hem för dig och din familj.

9. Nytt, fint och fräscht

Att byta ut gamla, slitna mot nya, fina fönster ger hela huset ett lyft. Glöm inte att bara för att man sätter in nya fönster behöver dom inte se moderna ut. Har man exempelvis ett äldre hus med tidstypisk spröjs kan man sätta in nya som till utseendet är näst intill identiska. Husets ursprungliga identitet kvarstår, men med adderad finish och alla fördelar som moderna fönster för med sig.

 

Extern länk: Designa ditt eget fönster med Fönsterväljaren

Byt fönster – steg för steg!

  1. Hitta ditt varför! Börja med att gå igenom dina incitament till att byta fönster. Har du ekonomiska eller klimatmässiga motiv? Är det komfort eller säkerhet du vill åt? Söker du underhållsfritt eller den genuina känslan?
  2. Välj en trovärdig fönsterleverantör. SP Fönster har ett stort utbud av produkter som passar alla hus. Hela produktionen genomsyras av ett hållbarhetstänk som ger produkter med en mycket lång livslängd.
  3. Beställ och boka montering. Efter gjord beställning får du ett leveransdatum, oftast omkring sex veckor senare. Om du inte ska montera själv – boka upp hantverkare. Byggvaruhusen har ofta tips på bra firmor.
  4. Klart! Två månader efter gjord beställning kan du njuta av alla fördelar som nya fönster för med sig: Ett tystare, säkrare, mer energisnålt hem med ett behagligare och mer kostnadseffektivt inomhusklimat.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies