Annons – innehåll från Samsung

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

Jämför en TV som är 5 – 10 år gammal med en modern TV – och skillnaden är milsvid.
Här listar vi 4 saker som en Samsung QLED TV kan göra, som din gamla TV inte kan. 

LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K

Dagens moderna TV:s har definitiv gjort hemmalivet enklare. I dag kan vi enkelt koppla upp vår laptop för hemmakontoret, se filmer med samma upplevelse som på bio och få tillgång till alla våra streamingtjänster på ett enkelt och smidigt sätt utan att behöva massa sladdar och uppkopplingar, med till exempel Samsungs Smart Hub som samlar appar, spelkonsoler och digitalbox på ett överskådligt sätt. 

Men det finns fler saker en ny QLED TV från Samsung kan göra som din gamla TV inte kan. 

1. Automatiskt justera ljus och ljud

Samsung QLED har den smarta funktionen Adaptive Picture* som automatiskt anpassar bildens ljusförhållande och färgvolym efter förutsättningarna i rummet. Så oavsett om det är väldigt mörkt eller väldigt ljust får du en balanserad ljusstyrka och kontrast i bilden – utan att behöva ändra inställningar själv. 

På samma sätt fungerar Adaptive Sound som analyserar varje scen i det du tittar på i realtid för att sedan välja en passande ljudinställning. Så det spelar ingen roll var din TV är placerad eller om det är dialog, musik eller häftiga specialeffekter som visas på skärmen, ljudet är optimerat för just den scenen. Och det bästa är att du slipper att göra något annat än att luta dig tillbaka och titta på TV. 

2. Visa två bildkällor samtidigt

Hur många gånger har man inte växlat mellan TV och dator eller mobil för att exempelvis titta på två fotbollsmatcher eller kunna leta upp tricks för hur man klarar av ett TV-spel? 

Med hjälp av funktionen Multi View kan du spegla exempelvis din mobil till TV:n och på så sätt se två saker samtidigt på skärmen och du slipper krångel med olika enheter. 

3. Få surroundljud med mer rymd

Jakten på det perfekta bioljudet brukar lösas med flera mindre högtalare placerade på olika ställen i rummet. Men idag är det betydligt mer lättfixat. Nytt för några av 2020 års Samsung QLED-modeller är nämligen funktionen Q-Symphony. Om man kombinerar den med någon av årets Q-soundbars från Samsung kommer soundbaren att kunna samarbeta med TV:ns högtalare för att ge ett större surroundljud med mer rymd. 

I stället för att TV:ns ljudfunktion stängs av när du sätter på soundbaren, vilket har varit fallet tidigare, så samarbetar de två. Resultatet är ett större surroundljud med mer rymd. 

4. Slipp störande bakgrundsljud

Funktionen Active Voice Amplifier (AVA) kanske inte trollar bort bakgrundsljuden eller den/det som gör dem men det känns så. AVA analyserar nämligen omgivningsljudet i realtid för att identifiera ljud som kan störa TV-upplevelsen. Om ett störande ljud upptäcks kan den till exempel förstärka talet i det du tittar på. Så oavsett om någon slamrar i köket eller barnen bråkar i bakgrunden kan den som tittar på TV göra det utan att missa något. 

LÄNK: Jämför de olika modellerna av Samsung QLED här

* Adaptive Picture finns tillgängligt på Q70T och uppåt.
Q-symphony finns tillgängligt på Q80T och uppåt.
Active Voice Amplifier finns tillgängligt på Q70T och uppåt

Fler artiklar

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday Black Friday närmar sig med stormsteg. För dig som har siktet inställt på en ny TV har vi samlat de bästa tipsen inför den stora rean. LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K Rea-dagen Black Friday, som...

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg Med otrolig färgåtergivning, hög upplösning och innovativ design har Samsungs QLED-modeller blivit en återkommande prisvinnare.– QLED är som gjord för det nordiska hemmet. Vi tycker om ljusa färger och mycket ljusinsläpp, säger...

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare Med en smart TV får du mer än vanliga TV-kanaler – du får en värld av tjänster och appar samlat på samma ställe.Men det finns funktioner som gör att du kan få ut ännu mer av din smarta TV.Här berättar vi om detaljerna i...

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n En TV för TV-spel ska ha låg responstid och funktioner som ger dig ett försprång i spelet. Lukashino är en av Sveriges bästa gamers och han om någon vet vad som krävs av en riktig gaming-TV.  LÄNK: Växla...

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n Teknik i framkant och stilren design.Samsungs senaste modell Q950TS lämnar ingen besviken.– Den imponerar oavsett om du ser på film eller har den avstängd, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung....

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV Tiden då TV:n bara användes för att titta på våra favoritprogram är förbi.I dag har den blivit en viktig del av inredningen för många oavsett om man har den i vardagsrummet, sovrummet eller köket. – Låt din TV ta plats och inkludera den i...

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig Storlek och form. Estetik och stilrent formspråk. Smarta funktioner, bra ljud och ljus.När du ska välja ny TV i hemmet finns det en del saker att tänka på.– Oavsett smak eller behov är jag övertygad om att Samsung kan erbjuda en TV som...

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K Den beskrivs som ”TV:n som har återuppfunnit TV”. Samsungs QLED 8K ska fånga in, skaka om och ge TV-tittarna gåshud.– Bilden blir så klar och naturlig att det påminner om känslan av att öppna ett fönster och se verkligheten, säger Magnus...

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV På jakt efter ny TV?För att navigera rätt i djungeln tipsar här Klas Söderström, produktchef på Samsung, om vad du ska tänka på. LÄNK: Samsung QLED 8 K – TV:n som har återuppfunnit TV Ta reda på vad du är ute efter Hur...

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden? 4K eller 8K? Vissa kan drabbas av beslutsångest i valet av upplösning vid köp av ny TV.Här berättar Samsungs tekniska produktchef Magnus Nilsson vilka detaljer som faktiskt åtskiljer sig. LÄNK: Allt om bildkvaliteten på...

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma” Malin Gramer är programledare för en ny serie där vi får lära oss allt om Samsung breda TV-utbud. Vi djupdyker i häftiga, smarta funktioner och får se hur teknik och design har förenats i årets modeller.Själv...