Annons – innehåll från Samsung

Så inreder du med din TV

Tiden då TV:n bara användes för att titta på våra favoritprogram är förbi.
I dag har den blivit en viktig del av inredningen för många oavsett om man har den i vardagsrummet, sovrummet eller köket. 
– Låt din TV ta plats och inkludera den i ditt hem och inredning, säger Henrik Nero, inredningsstylist.

LÄNK: 2020 års QLED – TV:n som har återuppfunnit TV

TV:n var länge något som vi helst gömde undan i våra väldesignade nordiska hem som ofta präglas av stilrena detaljer, ljus och genomtänkt inredning. Idag finns det ett stort utbud av TV-apparater för den inredningsintresserade som passar utmärkt in i ett vackert hem. 

Men hur ska man egentligen tänka när man vill att TV:n också ska vara en inredningsdetalj. 

– Framförallt ska du välja en TV med en design som du tycker om och som passar in i ditt hem.  Precis som med inredning och framförallt möbler så är design mer än bara en funktion. Elektronik har tidigare haft fokus på enbart funktion mer än att den ska se snygg ut i ditt hem. 

Samsungs TV:s är ett bra exempel på en lyckad fusion mellan den senaste tekniken och tidlös design, säger Henrik Nero.

TV:n ska se snygg ut även när du inte använder den

I sitt eget hem, som präglas av skandinavisk inredning, har han två olika Samsung-modeller med tydligt designfokus; The Frame och The Serif. The Frame liknar mer en tavla än en TV och som med funktionen Art Mode låter dig visa vackra konstverk eller fotografier när den är avslagen. 

– Kompisar som kommer hem till mig tror att det är en riktig tavla. De ser inte att det är en TV direkt. 

Med hjälp av de utbytbara ramarna som går att köpa i flera olika färger får man ökade möjligheter att matcha TV med inredning. 

The Serif blir som en möbel med sin I-formade design är den snygg från alla vinklar och kan placeras precis var som helst i rummet. Den kan antingen stå på ett stativ, utan ben i en hylla eller på ett bord. 

Henrik tipsar om att välja en TV som har någon av Samsungs funktioner Ambient Mode eller Art Mode. TV:n blir då mer än bara en svart skärm när den är avstängd, den blir riktigt snygg och smälter in med inredningen.  

– Sen är det också viktigt att välja TV efter hur rummet ser ut där den ska vara. Försök skapa en helhet genom att välja en TV som matchar resten av din inredning. På så vis smälter den in.

Smarta lösningar för en stilren inredning

Men även den som vill ha en klassisk QLED TV kan låta TV:n ta plats utan att kompromissa med stilen. 

Henrik Nero tipsar om att undvika synliga sladdar till TV:n som lätt skapar ett stökigt intryck, och att placera tillhörande elektronik, som förstärkare och spelkonsoler, där den inte syns.

Årets toppmodell QLED 8K (Q950TS) har endast en transparent kabel, One invisible cable, som leder både data och ström. Något som ger en prydlig och enkel installation eftersom man slipper sladdtrassel och kabellister under sin TV. 

Samsungs sladdlösning ger även fler friheter när det kommer till inredning. Den fem meter transparanta kabeln ansluts till en så kallad One Connect Box och det är i den man sedan kopplar in digitalbox, spelkonsoler med mera. Boxen kan då placeras där man vill ha den istället för direkt under TV:n. Med det tillhörande väggfästet kan Q95OTS monteras tätt intill väggen vilket också ger ett snyggare och mer sömnlöst intryck. 

– Genom att väggmontera eller placera tv:n på ett snyggt stativ slipper du klumpiga TV-bänkar, säger Henrik Nero.

Tack vare den automatiska ljussensorn i Samsungs QLED TV:s anpassas ljus, färg och svärta efter omgivningen, så att det alltid är hög bildkvalitet oavsett om det är en ljus sommarkväll eller en mörk vintermorgon. På så sätt kan du placera TV:n var du vill i ditt hem, oavsett ljusinsläpp, och slipper välja mellan stil och funktion.

LÄNK: En TV som smälter in med din inredning. Läs mer om Samsung QLED här. 

Fler artiklar

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday Black Friday närmar sig med stormsteg. För dig som har siktet inställt på en ny TV har vi samlat de bästa tipsen inför den stora rean. LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K Rea-dagen Black Friday, som...

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan Jämför en TV som är 5 - 10 år gammal med en modern TV – och skillnaden är milsvid.Här listar vi 4 saker som en Samsung QLED TV kan göra, som din gamla TV inte kan.  LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung...

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg Med otrolig färgåtergivning, hög upplösning och innovativ design har Samsungs QLED-modeller blivit en återkommande prisvinnare.– QLED är som gjord för det nordiska hemmet. Vi tycker om ljusa färger och mycket ljusinsläpp, säger...

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare Med en smart TV får du mer än vanliga TV-kanaler – du får en värld av tjänster och appar samlat på samma ställe.Men det finns funktioner som gör att du kan få ut ännu mer av din smarta TV.Här berättar vi om detaljerna i...

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n En TV för TV-spel ska ha låg responstid och funktioner som ger dig ett försprång i spelet. Lukashino är en av Sveriges bästa gamers och han om någon vet vad som krävs av en riktig gaming-TV.  LÄNK: Växla...

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n Teknik i framkant och stilren design.Samsungs senaste modell Q950TS lämnar ingen besviken.– Den imponerar oavsett om du ser på film eller har den avstängd, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung....

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig Storlek och form. Estetik och stilrent formspråk. Smarta funktioner, bra ljud och ljus.När du ska välja ny TV i hemmet finns det en del saker att tänka på.– Oavsett smak eller behov är jag övertygad om att Samsung kan erbjuda en TV som...

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K Den beskrivs som ”TV:n som har återuppfunnit TV”. Samsungs QLED 8K ska fånga in, skaka om och ge TV-tittarna gåshud.– Bilden blir så klar och naturlig att det påminner om känslan av att öppna ett fönster och se verkligheten, säger Magnus...

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV På jakt efter ny TV?För att navigera rätt i djungeln tipsar här Klas Söderström, produktchef på Samsung, om vad du ska tänka på. LÄNK: Samsung QLED 8 K – TV:n som har återuppfunnit TV Ta reda på vad du är ute efter Hur...

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden? 4K eller 8K? Vissa kan drabbas av beslutsångest i valet av upplösning vid köp av ny TV.Här berättar Samsungs tekniska produktchef Magnus Nilsson vilka detaljer som faktiskt åtskiljer sig. LÄNK: Allt om bildkvaliteten på...

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma” Malin Gramer är programledare för en ny serie där vi får lära oss allt om Samsung breda TV-utbud. Vi djupdyker i häftiga, smarta funktioner och får se hur teknik och design har förenats i årets modeller.Själv...