Annons – innehåll från Samsung

Vikbara skärmar
– hur funkar det?

"

Vikbara mobiler har funnits länge, men vikbara skärmar är ett relativt nytt fenomen.
Hur funkar det egentligen?
Här tar vi en närmare titt på fjärde generationen av tekniken.

EXTERN LÄNK: Upptäck nya Samsung Galaxy Z Fold4

Från knapptelefoner till touch skärm. Från att ringa och sms:a, till att surfa och streama. Smartphonens utveckling har kommit långt, och när Samsung nu presenterar nya versioner av sina modeller Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4 är fokus på skärmen.

– Nyttan med Galaxy Z Flip4 är att du inte behöver kompromissa med storleken. Samma sak gäller med Galaxy Z Fold, säger Oskar Smedstad, nordisk produktchef på Samsung.
Så hur fungerar det egentligen? De nya modellerna är tillverkade i starka och tåliga material med ökad reptålighet och förstärkt gångjärn jämfört med föregångarna. Galaxy Z Flip4 är skapad med exklusivt Corning® Gorilla® Glass Victus®+ och gångjärnet skyddas av en stark aluminiumram. Den 6,7” stora skärmen består av tunt glas som klarar upp till 200 000 vikningar, precis som för Galaxy Z Fold4.
Även Galaxy Z Fold4 består av Corning® Gorilla® Glass Victus®+ och både mobilen och gångjärnet är förstärkta med Armor Aluminum.

”Slipp kompromissa”

Galaxy Z Flip4 är både snabbare, starkare och tåligare än sin föregångare Galaxy Z Flip3 och kan bäst beskrivas som den stora – lilla – mobilen. I det öppna läget får du en fullstor 120Hz-skärm på 6,7 tum medan den i ihopfällt nästan är hälften så stor som en normalstor smartphone. Den har även en 1,9″ frontskärm där du i stängt läge bland annat kan svara på meddelanden, se notiser och ta bilder.

När det kommer till den större modellen, Galaxy Z Fold4, är det snarare som att ha en dator i fickan. Ihopvikt är den inte större än en ”vanlig smartphone” med en frontskärm på 6,2″ och i öppet läge förvandlas den till en surfplatta med en 7,6” stor inre skärm. Den har också ett aktivitetsfält som liknar en PC men i ett smartphone-format – för att underlätta det moderna sättet att leva och arbeta.

– Det finns ett värde i att ha en mindre enhet som är en smartphone och surfplatta i ett, säger Oskar Smedstad på Samsung.

Flexibla skärmar

När det kommer till skärmen är det flexibiliteten som står i fokus och användaren kan välja mellan ett öppet eller stängt läge, eller något däremellan. Både Galaxy Z Fold4 och Flip4 är utrustade med Flex Mode vilket innebär att du kan justera vinkeln med stor precision. Det unika, halvöppna läget erbjuder många möjligheter och passar lika bra för att kolla på serier som för att ta ett videomöte. Det går dessutom att ta bilder, svara på meddelanden och se notiser i det stängda läget.

EXTERN LÄNK: Samsung Galaxy Z Flip4 – här är nya vikbara mobilen

Alla artiklar från Samsung

Flexibilitet och smidighet i ett

Smidigare och smartare med ännu mer kraft

Evolutionen av mobiltelefoner – och här är framtiden
Vikbar mobil med utökad kapacitet
Därför får du bättre bilder med en vikbar telefon
Guide: Så lätt är det att byta mobil
Vikbara skärmar – hur funkar det?