chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Renault

Provkörning: En tuff suv med komfort i toppklass

Provkörning: En tuff suv med komfort i toppklass

En suv med fina utrymmen och bra komfort. Så ser kravlistan ut för många svenska tjänstebilsförare. En bil som byggts för att leva upp till de här förväntningarna är Renault Koleos. Vi har provkört för att se om den håller måttet.

Spännande utbildningar för dig som väljer rätt tjänstebil

Många svenskar ställer höga krav på sina tjänstebilar. På önskelistan finns ofta generösa utrymmen, riktig fyrhjulsdrift, bra komfort, mycket utrustning – och rätt prisnivå. Det finns modeller som nästan lever upp till alla förväntning, men de är få.

En biltillverkare som lyckats lösa ekvationen är Renault som med sin suv Koleos har en bil som passar perfekt för kräsna svenska tjänstebilsförare. Modellen har en smart fyrhjulsdrift som alltid erbjuder maximalt grepp, oavsett underlag. Föraren kan välja mellan flera inställningar för att optimera framkomlighet eller bränsleförbrukning. Det finns också ett automatiskt läge som analyserar vilka förhållanden som råder och som beräknar den ideala fördelningen av vridmomentet mellan fram- och bakhjulen.

Bra komfort

Samtidigt är detta en skön bil att köra långt med. Vi sitter bra i stolarna och både ljud- och fjädringskomfort håller hög klass. Under provkörningen kan vi köra många timmar på motorvägen utan att bli onödigt trötta. Även när vi svänger av mot lite mindre vägar är Koleos en bra reskamrat. Styrningen inger förtroende och chassit hänger med fint även när vi provocerar bilen. Motorn i testbilen, en dieselmotor på 175 hästkrafter, känns både stark och pigg.

I klass med stora kombibilar

Innerutrymmena är väl tilltagna i Koleos. Vi har inga problem att resa fem långa vuxna i bilen och i bagageutrymmet får vi plats med 565 liter bagage med det delbara baksätet uppfällt. Det är mer än i många stora kombibilar.
Inredningen i Koleos är inte bara rymlig – den är också snygg. Kupén känns luftig och alla detaljer är smakfullt designade. Den stora pekskärmen i centrum av instrumentbrädan gör det enkelt att få en överblick över bilens alla funktioner. Det exemplar vi kör har dessutom fina skinnstolar som förhöjer upplevelsen ytterligare.

Erbjudande för företagskunder

Renault KOLEOS Intens dCi 175 med automat och fyrhjulsdrift från 309 900 kronor (ord. pris från 366 600 kr)*, inklusive moms. Det är 6,7 prisbasbelopp. Möjlighet till företagsleasing finns från 2 075 kronor per månad**. Förmånsvärdet anges till 2 172 kronor netto per månad vid 50% marginalskatt***.

Renault KOLEOS Intens dCi 175 automat 4X4:

  • Bränsleförbrukning vid blandad körning enl. NEDC: 6,4 l/100km. CO2-utsläpp enl. NEDC: 168 gram/km.
  • Bränsleförbrukning vid blandad körning enl. WLTP: 7,8 l/100km. CO2-utsläpp enl. WLTP: 203 gram/km.

Villkor

* Priserna är rekommenderade cirkapriser inklusive moms och gäller t.o.m. 31/3 2019. Med reservation för lokala avvikelser. Går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter. Kontakta din återförsäljare för mer info.
**Business Relax Leasing: pris exkl. moms, månadskostnad inkl. Care Pro service & reparationsavta totalt 60.000 km, baserat på 30% särskild leasingavgift, rörlig ränta (jan-19), 36 månader, 50% restvärde. Kostnad för Renault Försäkring tillkommer till rabatterat pris. Samtliga priser är rekommenderade cirkapriser och gäller t.o.m. 31/3 2019. Med reservation för lokala avvikelser. Bilarna på bilden är extrautrustade.
***Förmånsvärden är beräknade netto baserat på 50% marginalskatt och baseras på inkomstår och tillverkningsår 2019.

Välj rätt tjänstebil – utvecklas som ledare

Management 360° på köpet när du väljer tjänstebil från Renault

• Nu kan du som väljer en tjänstebil från Renault ta del av intressant och nyttigt innehåll från Bonnier Management 360° som du har nytta av i din yrkesroll.
• Bonnier Management 360° är en digital plattform där innehållet anpassas efter vad just du behöver för att utvecklas.
• Innehållet sträcker sig över åtta ämnen: ekonomi, HR, kunder och marknad, omvärldsanalys, organisation och styrning, säkerhet, personligt ledarskap och supply chain.
• Renault har flera bra alternativ för alla som ska välja en ny tjänstebil. Några av de mest intressanta modellerna är suven Renault Koleos, den rymliga kombin Renault Talisman och elbilen Renault Zoe.
• Oavsett vilken av dessa modeller du väljer kan du räkna med hög komfort och låga driftkostnader.

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies