Hela denna avdelning är en annons från Peptid

Läkarens bästa tips 
– till en lugn mage

Tusentals svenskar har återkommande problem med mage och tarm.

Här är överläkarens viktigaste råd som hjälper dig att få tillbaka kontrollen.

– Man måste ta kroppens signaler på allvar och hitta vägar för att bli bättre, där kan Peptid+ vara till hjälp, säger överläkaren Olav Høstmælingen.Just nu: Pröva Peptid+ GRATIS *direkt här

Bubblig, orolig eller hård. Besvär i magen, som oftast även innefattar tarmen, kan te sig olika – men gemensamt för alla är att mag- och tarmsystemet behöver lugnas.
– Varför man har problem kan ha många orsaker. Det kan vara stress, sjukdomar, läkemedel eller mat. Vad problemen än beror på har det skapat obalanser i mage och tarm, säger Olav Høstmælingen.

Påverkar hälsan

Han har varit med och utvecklat Peptid+, en tablett som innehåller laxpeptider och probiotikan Bacillus coagulans (se faktaruta). Peptid+ har en positiv inverkan på mage och tarm.
– 80 procent av kroppens immunförsvar sitter i mage och tarm, vilket betyder att området är väldigt viktigt ur hälsosynpunkt. Peptid+ kan vara nyttigt för de med vanliga magproblem, men också de som drabbats av IBS (Irritable Bowel Syndrome), säger Høstmælingen och fortsätter:
– Peptid+ har visat sig kunna hjälpa mot dessa problem och jag rekommenderar att testa om man har problem.

Sex vanliga problem – och vad du kan göra åt dem

Stressmage

Symptom: Ont upptill i magen i samband med måltid. Mätt snabbt, hungersug, illamående, spänd mage.
Åtgärd: Viktigast är att framförallt ta sig tid till att hitta lugnet och ta sig tid vid måltiderna. Släng inte i dig maten utan se till att tugga ordentligt. Ha tydliga måltidsrutiner! Även humöret påverkar mage och tarm, är man ledset eller har ångest kan det spela roll. Magen kommunicerar med hjärnan under måltiderna, men det tar cirka 20 minuter innan mättnadssignalerna når hjärnan från tarmen. Magen kan alltså stressas upp av att man äter för mycket. Det finns även medicinska orsaker som förstås bör uteslutas med undersökningar, som magsår, inflammationer och problem med sura uppstötningar.

Gasig mage

Symptom: Gasig och uppsvälld, även kallat ballongmage.
Åtgärd: Stress och oro vid måltider kan påverka mycket, det är viktigt att äta i lugn och ro. Dåligt tuggad mat gör att det bildas för lite magsyra som hjälper matsmältningen i magsäcken, när maten sedan fortsätter till tarmen bidrar den till produktion av gas-producerande bakterier. Även matallergier och intoleranser kan bilda gaser. Andra orsaker kan vara att man sväljer mycket luft när man tuggar tuggummi, rökning, sötningsmedel i drycker, men även frukt och grönt kan skapa gaser. Peptid+ kan fungera för en del, speciellt hos dig med IBS.

Lös i magen

Symptom: Lös avföring flera gånger dagligen.
Åtgärd: Om det inte rör sig om bakterier eller virus kopplade till en sjukdom är detta i regel är ofarligt hus vuxna, men kan vara obehagligt. Försök ta det lugnt och drick ordentligt med vätska för att undvika uttorkning. IBS kan också orsaka lös avföring, då kan Peptid+ hjälpa.

Hård mage

Symptom: Svårt att få ut avföring, trög mage.
Åtgärd: Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten varje dag och hitta en regelbundenhet i sina toalett-rutiner. Stress, dålig tillgång till toaletter och för lite vätska påverkar hur mage och tarm uppför sig. Är hård mage något nytt bör man konsultera läkare, framförallt om avföringen är blodig och slemmig.

Känslig mot viss mat

Symptom: Gaser i magen, diarré, magknip, uppsvälld mage.
Åtgärd: I regel är det proteinet i maten som ger reaktioner, därför är det viktigt att undersöka vilken typ av mat man är känslig mot och försöka undvika den.

Känslig tarm

Symptom: Långvariga och varierande besvär i mag- och tarmkanalen i form av exempelvis magknip eller förstoppning.
Åtgärd: Kosthållningen påverkar tarmfloran, många äter för mycket färdigmat och för mycket kolhydrater, vilket har visat sig påverka tarmens innehåll av bakterier viktiga för immunförsvaret. Här är det viktigt att se över sin mat och måltidsrutiner. Peptid+ kan vara ett sätt att få kontroll.

 

Beställ ditt prova på-paket av Peptid+ Mage gratis* här

 

* 30 dagars prova på-paket för 0 kr – endast 49 kr i frakt

* 30 dagars prova på-paket för 0 kr – endast 49 kr i frakt

Detta är Peptid+

  • Peptid+ är ett unikt kosttillskott med rena och säkra ingredienser som testats grundligt och är baserat på forskning.
    Tillverkas endast från norsk lax av högsta kvalitet.
  • De viktigaste ingredienserna i Peptid+ är laxpeptider och Bacillus coagulans. Peptiderna är kluvna fiskproteiner, som utvunnits (hyrolyserats) från fiskprotein.
  • Har positiva effekter för mage, tarm och matsmältning. Andra positiva effekter är viktreglering och muskelbyggande egenskaper.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies