Annons
Innehåll från Paydrive

Är du Sveriges bästa bilförare? Tävla och vinn en tank

Robin Nordström, Data scientist på Paydrive.

Hur kör du egentligen?
En befogad fråga – i alla fall när det kommer till tävlingen Sveriges bästa bilförare.
Där kan nämligen den som har en risk-minimerat körbeteende vinna gratis bränsle till sin bil.

EXTERN LÄNK: Är du Sveriges bästa bilförare? Anmäl dig här.

Det finns många olika körstilar ute på vägarna i vårt avlånga land. Det vet om inte annat försäkringsbolaget Paydrive som erbjuder sina kunder en riskbaserad bilförsäkring, där du helt enkelt betalar för hur mycket du kör och hur stora risker du tar på vägarna. Ju mindre risker, desto lägre premie.

I deras tävling ”Sveriges bästa bilförare” som nu lanseras kan den som har ett risk-minimerat beteende utses till just Sveriges bästa bilförare. Förutom äran får en vinnare varje månad en hel tank – ett presentkort på 1000 kronor på en bensinstation – som tack för att de är säkra bilister. Andra plats får ett presentkort på 500 kronor och tredje plats 300 kronor.

Men vad är då ett risk-minimerat körbeteende, och hur mäter man det? Jo, det handlar helt enkelt om att planera sin körning.

– Det är för att minimera att det blir ryckigt, och att du är beredd på överraskningar i trafiken. Att hålla rätt avstånd, rätt hastighet och att bromsa in i tid. Att byta fil i tid så att det blir ett bra flyt utan snabba händelser, säger Robin Nordström, Data scientist på Paydrive.

Paydrives kunder får en dosa med GPS som installeras i bilen och som mäter positio0n, hastighet och kraft i olika riktningar. Utifrån den datan analyseras körtekniken och man får ett så kallat körscore från 0 till 100. Ju högre score desto mindre risk i körningen och därmed också ett lägre pris på försäkringen. Och med ett högre score också chans att bli Sveriges bästa bilförare.

Oavsett om du är kund hos Paydrive eller inte kan du vara med kostnadsfritt i tävlingen Befintliga kunder anmäler sig via hemsidan på ”Mitt Paydrive”. De som inte är kunder i dag kommer att få låna en så kallad Sense-box och anmäler sig via hemsidan eller länken nedan.
Krav för att vara med och tävla är att man måste ha kört minst 10 mil under den aktuella perioden.

Varje månad kan du följa tävlingen via hemsidan och där listas de 50 bästa bilförarna, de 10 bästa länen samt tidigare månaders vinnare.

EXTERN LÄNK: Anmäl dig till tävlingen ”Sveriges bästa bilförare” här

Det här är Paydrive

Paydrive är ett försäkringsbolag som erbjuder en mer flexibel bilförsäkring baserat på hur och hur mycket du kör. En dosa installeras i bilen och mäter med GPS ditt körbeteende, så som hastighet, position, när du kör och om du kör ryckigt och har många hastiga inbromsningar till exempel. Baserat på ditt körbeteende får du ett score, och det är sedan detta score, samt hur mycket du kör, som avgör din premie.
Var tredje månad går man igenom datan och då man premien höjas eller sänkas beroende på ditt körbeteende.