Hela denna avdelning är en annons från Paulúns

Nu äter vi frukost hela dagen

Är du också en person som älskar frukostmat? Skulle du gärna äta knaprig och fiberrik granola till både frukost, lunch och middag? Nu behöver du inte hålla igen längre. Frukost hela dagen är trenden för dig!

Extern länk: Har du testat Paulúns Granola till din frukost? Utan tillsatt socker och i flera olika smaker.

 

Många tycker att frukosten är dagens godaste mål och skulle gärna äta frukost både till lunch och middag. För andra finns inte alltid tiden att laga stora middagsrätter, då vill man hellre slänga ihop en frukost-middag. Nu kan du göra det med gott samvete. Så länge du använder nyttiga råvaror där du ser till att få i dig den näring som kroppen behöver finns ingen anledning att inte äta frukost hela dagen.

 

– I många länder i världen skiljer man inte på vilken typ av mat man äter till frukost, lunch och middag. Där äter man lagad mat till alla huvudmål. Eller så gör man som i våra grannländer Norge och Danmark, där man äter smörgåsar mitt på dagen, säger Rebecka Persson specialist i nutrition i Paulúns Hälsoråd.

Idag är frukosten mer hälsosam än någonsin och möjligheterna oändliga – mixa en smoothie med granola i, rör ihop en nice cream, blanda grönsaker i din smoothie bowl eller strö müsli på din gröt.

 

 

Frukost – en vattendelare

Att äta frukost kan vara en vattendelare. Några av oss älskar stora brakfrukostar, andra äter inte frukost alls och vissa tar med sig frukosten i farten – en bägare yoghurt med müsli på tåget. Men oavsett om din morgon börjar med att äta eller inte så kan själva frukostmaten vara en favorit. Granola, yoghurt, smoothies och müsli är både gott och enkelt att slänga ihop till en nyttig lunch eller kvällsmåltid. Egentligen spelar det ingen större roll vilken typ av mat man äter när på dagen. Det viktiga är att äta varierat och att välja livsmedel som är fullproppade med näring, fiberrika råvaror och sådant som håller dig mätt länge.

– En välbalanserad och näringsrik frukost bestående av till exempel fullkorn, nötter, fröer, frukt och bär kan lika gärna ätas till lunch eller middag som till ett förstärkt mellanmål. Men då variation är en av huvudingredienserna i bra mat bör man inte äta samma sak till alla mål varje dag, menar Rebecka.

 

Vänd på paketet!

Vet du vad det är du äter? Vänd på paketet och få reda på det! Alla Paulúns produkter är naturligt hälsosamma med en riktigt god smak. Inget tillsatt socker eller ingredienser som inte behöver vara där.

Viktigast att äta varierat

En skål med frukt och nötter toppad med yoghurt och granola eller en smoothiebowl med nötsmör och müsli kan kompletteras med ett knäckebröd med antingen nötsmör, hummus eller avokado för att ge ytterligare tugg och mättnad. Paulúns Müsli och  Granola innehåller en mängd nyttigheter som din kropp behöver under dagen. Här finns inget tillsatt socker, men däremot näringsrika frön, nötter, fullkorn och fiber. Om frukostmat ska ersätta lunch eller middag kan man behöva äta lite mer än man skulle gjort till frukost.

 

– Ibland kan varm mat göra att man känner sig mättare. Gröt på olika fullkorn och toppad med till exempel nötsmör och bär ger en lagad men snabb rätt som tack vare fibrerna i fullkornen och nötterna samt de nyttiga fetterna i nötterna gör att du känner dig mätt ett bra tag. Bären ger extra näring och bryter av med sin syrliga smak.

 

Som alltid är det varierat och näringstätt som är ledorden om man vill äta bra mat. Bygg basen med livsmedel som innehåller mycket grönsaker, fröer, fullkorn, nötter, frukt och baljväxter som linser och bönor. Det kan man aldrig få för mycket av.

 

– Har man det i basen så får man i sig det mesta av det man behöver. Sen kan man komplettera med mejeriprodukter eller växtbaserade alternativ och eventuellt ägg, om man vill det. Det finns också frukostflingor som är gjorda på baljväxter. Att ha flera olika alternativ hemma gör att man lätt kan variera sig, tipsar Rebecka Persson.

 

Tre matiga frukostar som funkar fint hela dagen:

Chiapot med Supermüsli

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

Gröt med svart ris och lakrits toppad med Paleogranola

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

Golden mango smoothie bowl

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Tf Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies