Hela denna avdelning är en annons från Paulúns

Har du koll på nästa trend med nötsmör?

Starta 2020 med nya, goda vanor. I år twistar vi till frukosten eller mellanmålet genom att blanda i nötsmör. Nyttigt, gott och håller dig mätt länge.

EXTERN LÄNK: Upptäck Paulúns nyhet Nötsmörsbakad Soft Müsli i två goda smaker!

 

Säg nötsmör och många tänker jordnötssmör. Men idag finns ett stort utbud av olika nötsmör att välja mellan, gjort på mandel, cashewnöt eller hasselnöt till exempel. I år kanske du ska satsa på att testa nya sorter och på nya sätt? Nötsmör är toppen att bre på en smörgås eller klicka i frukostgröten. Men användningsområdet för detta smakrika och nyttiga smör är näst intill oändligt. En het trend är att blanda nötsmöret i din mat. Det både förhöjer smaken och ger en extra näringskick till din kropp.

Ett exempel på denna nya fusion är müsli som fått bakas i hasselnötssmör till perfekt konsistens och smak. Paulúns nya Nötsmörsbakade Soft Müsli går att använda på många sätt och har smak av Mandel & Dadlar eller Hallon & Tranbär.

 

Paulúns erbjuder alltid bra och ren mat. Vänd på förpackningen och läs på innehållsförteckningen för att få större koll på vad du äter.

 

Frågan många ställer: är nötsmör verkligen nyttigt?
Svar: ja. Men se till att du väljer en sort utan tillsatt socker eller andra ingredienser.

– Ett bra nötsmör består av 100 procent nötter, inget annat. Nötter är ett riktigt bra livsmedel då de är sprängfyllda med nyttiga fetter, protein, vitaminer och mineraler. Alla de här näringsämnena finns kvar i nötsmöret. Att tillsätta nötsmör till din morgongröt eller bre på ett knäckebröd är därför ett bra sätt att få i sig koncentrerad näring. Dessutom är det ju väldigt gott, säger Rebecka Persson, specialist i nutrition i Paulúns hälsoråd.

 

Som med all mat är nötsmöret dock nyttigast i måttliga mängder.

– Även om nötsmöret är näringstätt är det viktigt att tänka på att det innehåller mycket fett, som även om det är ett nyttigt fett, bidrar till mycket energi (kalorier). Det är inte tomma kalorier, men fortfarande kalorier, säger Rebecka.

Få in mer nötsmör i din kost

1. Någon matsked nötsmör i smoothien gör att du får i dig mer protein och viktiga näringsämnen, dessutom gör smöret att du håller dig mätt längre.

2. Nya Nötsmörsbakad Soft Müsli med Dadlar & Mandel från Paulúns passar perfekt till både mjölk, yoghurt eller fil eller som topping på din smoothie bowl. Ett perfekt sätt att få i dig massor av nyttigheter för att starta dagen på bästa sätt. Det kan nästan inte bli enklare.

3. Lyxa till gröten med en klick nötsmör eller testa mjölkfri gröt tillagad på Nötsmörsbakad Soft Müsli. Mums!

Vänd på paketet!

Vet du vad det är du äter om morgonen? Vänd på paketet och få reda på det! Alla Paulúns produkter är naturligt hälsosamma med en riktigt god smak. Inget tillsatt socker eller ingredienser som inte behöver vara där.

 

Soft müsli med vitaminboost & vispad kokosgrädde

Den perfekta kombinationen i en müsli full med nötter, fröer och nötsmör som dessutom är fullproppat med nyttigheter.
Den är så god och fyller så många funktioner mer än vid frukosttillfället. Perfekt som lite snacks, som ett litet mellanmål med grekisk yoghurt eller med en massa frukt. Perfekt för att lyfta energin!

 

4 portioner

 

Frukt
1 grapefrukt, röd
1 apelsin
1 pomelo
2 kiwi
1 dl blåbär

 

Tillbehör
3 dl kokosgrädde, vispad
4 dl Paulúns Soft Müsli – Hasselnöt, Mandel & Dadlar
Oxalis eller citronmeliss

 

Gör så här:
Skala och skär upp frukten i lite större bitar och servera frukten och blåbären med den vispade kokosgrädden. Toppa med Paulúns Nötsmörsbakad Soft Müsli och någon frisk ört, till exempel oxalis eller citronmeliss.

 

EXTERN LÄNK: Soft müsli med vitaminboost & vispad kokosgrädde

 

Paulúns

Paulúns använder rena och naturliga råvaror, vilket gör att deras produkter är fullproppade med nyttigheter och god smak. Paulúns Hälsoråd, som består av dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare, jobbar med att ta fram hälsosamma produkter på riktigt. Råvarorna de använder är noga sammansatta utifrån en optimal näringsbalans av protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter, och de gör aldrig avkall på varken smak eller nyttighet.

 

EXTERN LÄNK: Botanisera bland Paulúns produkter och upptäck nya frukostfavoriter!

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Tf Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies