Hela denna avdelning är en annons från Paulúns

Frukost to go – här är enkla tipsen

Släng ihop en enkel men matig frukost att ta med dig till lite senare. Eller att äta som lunch. Frukost to go och frukost hela dagen blir allt vanligare. Här är allt du behöver veta, plus superenkla recept på frukost to go.

Hitta inspiration till din bästa frukost to-go här

 

Vi äter inte längre på samma sätt som förut. Frukost, lunch och middag har fått nya ingredienser och med brunchen så började gränserna för vilken mat man äter när på dagen också suddas ut. Det tycker vi är härligt, eftersom det ger nya möjligheter att äta nyttig frukostmat till både lunch och middag.

 

Ett sätt att skapa ett smarrigt to go mål är att använda frukostmüslin som topping på mer matiga ingredienser. Det ger bra näring i form av fiberrika gryn, frukt och bär som är fulla av vitaminer, mineraler och antioxidanter samt frön eller nötter med nyttiga fetter. Samtidigt mättar det bra och ger ett härligt krisp till din måltid.

 

Toppa med müsli eller granola från Pauluns, så vet du att det bara är rena och näringsrika ingredienser i din to go frukost.

 

Det finns flera olika typer av to go frukost. I en mer traditionell frukost kan det finnas frysta bär, yoghurt, frukter eller smoothies. Maria Norrving, gastronomisk utvecklare från Paulúns Hälsoråd, tipsar också om att lägga till lite matigare ingredienser i to go målet. Till exempel fetaost, fänkål eller smetana. På så vis blir det lite mer lunch av frukosten och du får i dig allt du behöver för en bra dag på jobbet, hemma eller på resande fot.

 

Med Paulúns krispigt goda Supermüsli kan du toppa de flesta frukostar, och på så sätt få in mättande fiber, viktiga näringsämnen och ett smarrigt krisp. Välj mellan flera olika smaker, alla lika fullproppade med nyttigheter och utan tillsatt socker.

Är du sugen på att testa en matig frukost to go? Det här receptet är vårt supertips. Toppad med Supermüsli!

Fänkålssallad med röd grapefrukt och fetaost

4 portioner

 

Citronette

1/4 citron, saften från
5 msk olivolja av god kvalitet
1 krm havssalt

 

1 fänkål
1 röd grapefrukt
1 pkt fetaost (150 g)
Mynta

 

Paulúns Supermüsli Hallon & Jordgubb

 

Blanda ihop ingredienserna till citronetten.

Hyvla eller strimla fänkålen i tunna strimlor. Blanda den hyvlade fänkålen med citronetten och krama ihop ordentligt. När man kramar fänkålen bli den mjuk och god. Skala och dela grapefrukten i bitar.

Toppa fänkålssalladen med grapefrukten, smulad fetaost och några blad mynta och lägg slutligen supermüslin i topplocket.

 

Smetana- och yoghurtkräm med drottningkompott

4 portioner

 

Drottningkompott
2 dl hallon
1 dl blåbär
2 msk dadelpuré (se tillvägagångssätt nedan)
2 msk vatten
3 dl rysk yoghurt
1,5 dl smetana
2 tsk vaniljpulver
Paulúns Supermüsli Blåbär & Acai

 

Dadelpurén gör man genom att mixa torkade urkärnade dadlar med vatten, lika mycket dadlar som vatten. Exempelvis 100g dadlar och 100 g vatten.
Det bästa är att göra en lite större mängd och frysa in. Platta ut purén i en fryspåse och lägg i frysen så kan man lätt bryta av en bit när man behöver det.

Koka ingredienserna till kompotten i en kastrull på låg värme. Koka tills bären tinat helt och börjat gå sönder. Låt svalna.
Blanda ihop yoghurt, smetana och vaniljpulver, toppa med drottningkompott och lägg slutligen supermüslin i topplocket.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Tf Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies