Hela denna avdelning är en annons från Ozoneair

Storstäda på riktigt – 3 smarta tips

Är det dags för storrengöring hemma?
Här kommer 3 smarta tips som hjälper dig att storstäda effektivt och miljövänligt för ett skinande rent hem.

Läs mer om hur du kan bli av med dålig lukt

 

Att göra en grundlig städning hemma är det många som drar sig för. Även om du städar lite varje vecka finns det ställen som är svåra att komma åt. I smuts och fukt kan det dessutom bildas bakterier och mögelsporer som ger en dålig unken lukt och är skadliga för hälsan.

 

Här kommer 3 smarta tips för effektiv storstädning

1. Ta ett rum i taget

Ett vanligt misstag vid storstädning är att börja städa i flera rum samtidigt. Man skurar på toaletten och golvet i köket för att sedan fortsätta dammsuga i sovrummet. Den här metoden är ofta extremt tidskrävande, och det är lätt att man ger upp. Fokusera på ett rum i taget i stället.

2. Rensa bort prylar

Nyckeln till ett rent och trivsamt hem är att inte ha för mycket prylar. Börja med att rensa bort alla onödiga saker i rummet du ska städa. Ha med dig tre säckar/lådor. Märk dessa med ”spara” för saker du inte behöver ha i rummet men vill spara i förrådet/på vinden, ”sälj” för saker du kan sälja och ”släng/återvinn” för saker som ska bort. Sedan blir städningen både enklare och roligare.

3. Behöver du rengöra med ozon?

Känner du en dålig lukt trots storstädningen? Fukt, mögel och ämnen i vissa byggmaterial kan göra att det luktar dåligt. Det är vanliga problem och kan vara svårt att komma åt med traditionell rengöring. Den svenska innovationen Ozoneair är en maskin som enkelt tar bort lukter och även eliminerar källan till odörer. Allt du behöver göra är att ställa maskinen i rummet eller utrymmet där det luktar och trycka på en knapp. Inom några timmar har luften blivit frisk och lukterna försvinner permanent.
Tricket är naturligt ozon: Maskinen omvandlar syret i luften till ozon, så kallat aktivt syre, och det aktiva syret angriper mögelsporerna.

 

Här beställer du den Ozoneair som passar bäst för dina behov

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio| Om cookies