Hela denna avdelning är en annons från Ozoneair

Så får du riktigt rent hemma – ny produkt renar luften från skadliga ämnen

Dålig inomhusluft är ett vanligt problem.
Med produkten Ozoneair kan du sanera ditt hem från oönskade lukter och skadliga mikroorganismer.
– Det känns som att vi fått ett helt nytt hem, säger Camilla Nilsson, som använt Ozoneair i sin villa i Norrbotten.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

 

Kommer den svenska produkten Ozoneair att bli lika självklar i våra hem som dammsugaren? Ja, kanske. Maskinen sålde i alla fall slut snabbt när den lanserades våren 2018 och finns i dag i över 30 000 hem i Sverige och utomlands.

”Rent hemma på ett nytt sätt”

– Ozoneair var en produkt som fattades på marknaden, helt klart, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, ett teknikföretag med säte i Luleå.

 

Vad är då nyheten?

– Ozoneair omvandlar luftens syre till den naturliga gasen ozon, som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer. Du får rent hemma på ett helt nytt sätt.

Var tionde svensk har besvär

Ozon har använts av saneringsfirmor sedan 1970-talet för att sanera hem och lokaler från brand, tobaksrök, mögel och andra lukter.

Först nu finns alltså en produkt som gör det möjligt för privatpersoner att sanera med ozon, utan några förkunskaper.

 

Dålig luft inomhus kan ge besvär som irriterad näsa och hals och trötta svidande ögon, förvärrad allergi eller astma. Enligt en rapport* från Folkhälsomyndigheten får nästan var tionde svensk – nära en miljon svenskar – fysiska besvär av luften hemma varje vecka. Orsaker kan vara fukt, mögel, allergener, dålig lukt och ämnen i målarfärg eller byggmaterial.

 

Luktade unket i hela huset

Camilla och Mikael Nilsson bor i en villa på 120 kvadrat i Töre norr om Luleå, och hade i många år problem med en unken, jordig lukt i huset.

 

Paret började med att sanera krypgrunden genom att placera maskinen Ozoneair under huset. Den fick jobba i tio timmar, sedan flyttade de maskinen och lät den jobba ytterligare tio timmar. Några veckor senare sanerade de inomhus med samma Ozoneair, rum för rum.

 

– Vi öppnade alla skåp, garderober och lådor så att ozonet skulle få möjlighet att tränga in och rengöra kläder, textilier och annat, berättar Camilla Nilsson.

”Var skeptisk”

Nu är den unkna lukten borta, intygar paret.
– Jag måste erkänna att jag var skeptisk, det lät för bra för att vara sant. Men de dåliga lukterna är som borttrollade, säger Mikael Nilsson.
– Ja, det känns som att vi fått ett helt nytt hem, instämmer Camilla Nilsson.

 

*Miljöhälsorapport 2017 från Folkhälsomyndigheten i samarbete med Karolinska Institutet.

 

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Sanera med ozon – så går det till

  • Flytta ut blommor och andra växter från det rum som ska saneras. Öppna dörrar till de skåp där du förvarar kläder, textilier och annat som du vill ska fräschas upp av ozonet. Stäng fönster och dörrar.
  • Anslut Ozoneair till ett vanligt eluttag och ställ in rummets storlek via ett vred. Sedan trycker du på startknappen.
  • Maskinen är helautomatisk. Medan den jobbar – vanligen två-fyra timmar – ska du inte vistas i rummet. Husdjur får inte heller vara i rummet då det är skadligt att andas in ozon.
  • Två timmar efter avslutad drift kan du gå in igen i rummet. Då har alla ozonmolekyler sönderfallit till vanligt syre. Öppna fönstret och vädra, det kan dofta lite av ozon-rengöringen.
  • Gör samma procedur i nästa rum.
 Ibland kan man behöva upprepa behandlingen några gånger.
  • Du kan använda din Ozoneair för cirka 1000 behandlingar.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio| Om cookies