Hela denna avdelning är en annons från Ozoneair

Här är produkten som kan göra saneringsföretagen arbetslösa

Mögel och dålig lukt ger inte bara en otrevlig boendemiljö – det kan också påverka hälsan negativt. För att bli av med problemen har husägare tidigare behövt anlita professionella saneringsfirmor, något som både kan vara tidsödande och dyrt.
Med Ozoneairs smarta produkt kan du bli du av med dålig lukt och mögel på egen hand – på bara några timmar.

EXTERN LÄNK: Läs mer här om Ozoneair och hitta modellen som passar dig

 

Får du irriterad näsa och hals och trötta svidande ögon av luften i ditt hem?

Då är du inte ensam. Var femte svensk berättar att de får fysiska besvär av inomhusluften i Folkhälsomyndighetens senaste miljöhälsorapport.

19 procent anger också att de har fuktskador, mögel eller mögellukt i bostaden. 

Revolutionerande produkt

Det är med andra ord många som besväras av dålig luft, som kan orsakas av till exempel fukt, mögel eller ämnen i vissa byggmaterial.

För att lösa problemen har husägare tidigare behövt vända sig till professionella saneringsföretag, vars tjänster kan kosta tiotusentals kronor.

Ozoneair – ett teknikföretag i Luleå – har därför utvecklat en revolutionerande produkt, baserad på 10 års laboratoriestudier, som tar efter naturens sätt att eliminera mögelsporer, bakterier och dålig lukt.

– Hemligheten bakom produkten är gasen ozon, som är naturens sätt att bryta ner mikroorganismer. Ett tydligt exempel på hur det fungerar i naturen är den friska doft du kan känna efter ett åskoväder då halterna av ozon är extra höga, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Aldrig varit enklare

Ozoneairs produkt simulerar den processen och omvandlar syre till ozon genom ett enkelt knapptryck.
– Ozonet sprids sedan i huset, sommarstugan, båten eller husvagnen där produkten är placerad och bryter ner mögelsporer, bakterier, allergener och andra mikroorganismer, förklarar Johan Lundberg.

Allt du behöver göra är att ställa in hur stor yta som ska rengöras och sedan trycka på start.

– Det är inte bara den mest avancerade ozonluftrensaren på marknaden – det är också en riktig gör-det-själv-produkt. Med andra ord har det aldrig varit enklare att bli av med mögel, bakterier och dålig lukt. Och du gör det för en bråkdel av kostnaden för att anlita en saneringsfirma.

”Satte sig i kläderna”

För paret Mikael och Camilla Nilsson från Luleå kom lukten från marken. Deras 70-talsvilla har en krypgrund som släpper upp fukt och lukt. Lukten hade fått fäste i hela villan.
– Det luktade unket och jordigt. Jag slutade känna lukten när jag var hemma, men när jag varit borta och klev in kunde jag uppleva den starkt. Lukten kunde sätta sig i våra kläder också, säger Camilla.

Diskuterade renovering

Paret diskuterade om de skulle behöva göra en renovering. Men så bestämde de sig för att först testa Ozoneair.

Mikael var skeptisk, erkänner han:
– Ja, det lät för bra för att vara sant. Men hellre prova än att börja bryta upp golven, tänkte jag.
Och i dag är den unkna lukten borta.
– Det är fantastiskt. De dåliga lukterna är som borttrollade, och det känns som att vi fått ett nytt hem.

”Superenkel att använda”

Paret började med att sanera krypgrunden genom att placera maskinen under huset. Där fick den jobba i tio timmar. Sedan flyttade de den och lät den jobba i ytterligare tio timmar.
Sedan sanerade de inomhus, rum för rum.
– Det är superenkelt. Du ansluter maskinen till ett eluttag, trycker på start och lämnar rummet. När den sanerat klart efter några timmar fortsätter du till nästa rum, berättar Camilla.

 

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
EXTERN LÄNK: Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366 

Därför funkar ozon

  • Vad är ozon? Jo, en färglös gas som finns både nära marken och högt upp i atmosfären. Molekylen består av tre syreatomer. Det marknära ozonet kan bildas då solljuset möter bilavgaser, och är skadligt för växter och djur. Atmosfärens ozonlager skyddar oss som bekant mot solens UV-strålning.
  • Kemiskt sett är ozon-molekylen aggressiv och därför oerhört effektiv vid en sanering: Ozon används bland annat för blekning av textilvaror och pappersmassa samt desinfektion av tvätt inom vården.
  • På många håll i världen renar man dricksvattnet med ozon, som tar bort mögelsporer, bakterier och andra mikroorganismer.
  • Möbler och rum som rökskadats vid brand kan saneras och bli luktfria med hjälp av ozon.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio| Om cookies