Hela denna avdelning är en annons från Ozoneair

5 svenskar blev av med ”omöjlig” stank – rengjorde med aggressivt syre

Vissa lukter försvinner inte – hur man än städar, skurar och vädrar.
Här är 5 svenskar som testat att ta bort stanken med hjälp av gasen ozon, som också kallas aggressivt syre.
– Det var löjligt enkelt, säger Kent Marklund.

Extern länk: Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs.

 

Ozonteknik är en etablerad metod för att rena vatten och för att ta död på bakterier och virus i textilier i sjukvården. Saneringsfirmor använder sig av ozon för att sanera hem och lokaler från brand, tobaksrök, mögel och andra lukter.

Med den svenska uppfinningen Ozoneair kan privatpersoner sanera hemma med ozon, utan några förkunskaper.
– Vi lanserade produkten på allvar våren 2018, och den sålde slut direkt, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, ett teknikföretag i Luleå.
– I dag har maskinen sålts i över 37 000 exemplar.

 

Hur funkar det att rengöra med ozon?
– Ozoneair omvandlar syre i luften till gasen ozon som angriper och eliminerar lukter, mögelsporer, allergener, bakterier och andra skadliga mikroorganismer, förklarar Johan Lundberg.

Ozon är en reaktiv gas som också kallas aktivt syre eller aggressivt syre. Den letar sig in och renar i skrymslen och vrår samt ytligt i material som textilier och annan inredning.

 

Är det helt säkert att sanera med ozon?
– Ozoneair har en unik teknik som innebär att saneringen sker skonsamt, utan att något material kan ta skada. Men varken människor eller djur bör andas in ozon. Man måste lämna rummet när man satt igång maskinen. Bär också ut blommor och andra växter från rummet som ska saneras. Två timmar efter avslutad drift kan ni gå in igen, då har alla ozonmolekyler sönderfallit till vanligt syre.

5 svenskar som sanerat med ozon


Huset luktade gammalt

”När vi flyttade in i vårt 40-talshus luktade det ’gammalt hus’. Det var framför allt den stora källaren som dominerades av en unken lukt, och vinden som hade en stickande doft, men de här lukterna hade spridit sig i huset. Vi sanerade med Ozoneair, rum för rum. I ungefär en vecka höll vi på. Skillnaden blev enorm! Efter saneringen luktar det fräscht, rent och friskt i hela huset.”

Gabriella och Mats Lundgren, Göteborg

 


Löjligt enkel att använda

”Det läckte in vatten i min husbil som började lukta unket, som gammal filtmatta, och det gick inte att bli av med lukten. Jag fick tips om Ozoneair och köpte den minsta modellen Ozoneair GO 30. Den är löjligt enkel att använda. Du ansluter den till ett elutag och anger hur stor yta som ska rengöras. Sen jobbar den i några timmar. Den dåliga lukten försvann direkt, och sen dess doftar det fräscht i bilen.”

Kent Marklund, Piteå

 


Nu luktar filtar och mattor inte längre hund

”Vi har ett hund- och kattpensionat och storstädar regelbundet, men lukten av djur går inte riktigt bort med traditionell rengöring. Framför allt sätter sig hundlukt i filtar och andra textilier. Nu har vi testat med Ozoneair, och efter det luktar det rent i våra rum och textilierna doftar neutralt, hundlukten är borta.”

Kerstin Dahlberg och Anders Karnbrink, Hålanda

 


Tobakslukten försvann i hela huset

”Vi köpte ett radhus som visade sig lukta av gammal tobaksrök. Den förra ägaren hade rökt sedan 80-talet. Jag fick tips om Ozoneair och vi sanerade med den. Efteråt var det som att gå in i ett helt nytt hem. Det doftade kliniskt rent, inte ett spår av rök. Jag är så otroligt glad att vi hittade Ozoneair. Att renovera bort röklukten hade kostat massor.”

Elisabet Lindberg, Gävle

 


Sadelkammaren doftar gott igen

”Vi testade Ozoneair i stallet och den där typiska stallukten försvann, luften blev frisk och klar. I sadelkammaren, där det luktat riktigt skarpt av urin, är luften fräsch igen. Tips: Låt hjälmar, sadlar och andra prylar hänga eller ligga framme medan Ozoneair jobbar. Ozonet letar sig in i dessa material och tar bort dåliga lukter som fått fäste.”

Camilla Eklund, Häradsbygden

 

Behöver du få bort dålig lukt?
Extern länk: Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Det här är Ozoneair

• Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
• Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
• Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
• Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

 

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio| Om cookies