Hela denna avdelning är en annons från Octean

Tappar du mycket hår? Här är 5 kosttips som kan rädda kalufsen

Alla tappar hår, men en del lider av kraftigare håravfall.
För att ge rätt förutsättningar och hjälpa håret kan du boosta det inifrån. Det finns nämligen näringsämnen som är extra bra för kalufsen.

Läs mer om Original Silicea, för skönhet inifrån

 

Att tappa hår är helt normalt, och de flesta av oss tappar ungefär 100 hårstrån varje dag. Men ibland tappar vi mer, och håravfall kan vara ärftligt, bero på stress, läkemedel eller sjukdomar som diabetes, sköldkörtelbesvär och hudsjukdomar. Det är också vanligt att tappa mer hår efter en förlossning, svår infektion eller bantning.

Ibland kan kroppen behöva lite hjälp på traven för att motverka och förebygga håravfall och vissa mineraler och vitaminer är kända för att ge ett friskt och glansigt hår.

1. Järn gör susen

Järnbrist är en vanlig orsak till håravfall, särskilt bland kvinnor. Järn finns bland annat i gröna grönsaker som spenat och broccoli, rött kött, lever, fläskkött och fågel. Om du kombinerar med bär och frukt som innehåller C-vitamin blir det lättare för kroppen att ta upp järnet. Varför inte göra en smoothie med bär och spenat till frukost eller mellanmål?

2. Se till att få i dig mer zink

Gillar du musslor, ost och nötter? Grattis! De är nämligen en bra källa till zink – tillsammans med kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat. Zink är ett mineral som påverkar kroppens omsättning av proteiner, kolhydrater och vissa vitaminer. Det bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar.

3. Vitamin B7/Biotin

Vitamin B7 eller biotin finns ofta i tillskott för håret eftersom det kan bidra till en normal hårväxt. Biotin finns i nästan all mat, men lever, äggula, vetegryn och havregryn innehåller extra mycket av den viktiga vitaminen.

4. Proteiner är kroppens byggstenar

Protein är inte bara bra för musklerna, utan även nödvändigt för att stimulera hårväxten. Protein finns i kött, fisk, ägg, mjölkprodukter, spannmål och baljväxter som linser, bönor och ärtor.

5. Receptfria kosttillskott

För att försäkra sig om att man får i sig alla viktiga ämnen kan man också äta ett kosttillskott som innehåller dem. Välj gärna ett som innehåller mineraliskt kisel som enligt flera vetenskapliga studier har visat ge tjockare hår, mer hårvolym och mindre håravfall. 

 

Läs mer om Original Silicea, kosttillskott med mineraliskt kisel 

 

Fakta: Original Silicea

Original Silicea är en av Sveriges mest sålda och omtyckta produkt för inre skönhet – hår, hud och naglar. Original Silicea blev också utvald som vinnare i kategorin bästa hårprodukt i Swedish Health Awards.

 

Original Silicea innehåller utvalda näringsämnen som kisel, biotin, zink, selen och mangan. Biotin och Zink  kan bidra till att behålla normal kvalitet på hår och hud och Selen till att bibehålla normala naglar. Kiseloxid/Kisel är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Flera kliniska studier har visat att kiselgel bidrar till ett tjockt hår, starka naglar och frisk hud.

 

Läs mer

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies