Hela denna avdelning är en annons från Octean

Isabella, 30, tappade sitt hår: ”Det var kala fläckar i hårbotten”

Under en tv-inspelning utomlands märkte Isabella Larka, 30, kala fläckar i hårbotten.
Hon testade Original Silicea – och efter tre månader märker hon skillnad.
– Håret har vuxit ut igen, dessutom mycket snabbare än vanligt, säger hon.

Läs mer om Original Silicea, för skönhet inifrån

 

Det var under en inspelning för ett reality-tvprogram utomlands som Isabella Larka märkte skillnad på sitt hår. Inspelningen innebar mycket styling av håret med hårfön, locktänger och plattång, vilket slet på håret.

– Under inspelningen märkte jag att hårkvaliteten blev betydligt mycket sämre än när jag var hemma. Det blev mer torrt och frissigt och gick av. Jag har ändå använt tänger och så förut, men nu var det som om håret inte klarade av det, det gav bara upp, säger hon.

Fick kala fläckar i hårbotten

Mot slutet av vistelsen utomlands blev det bara värre.

– Jag märkte att det var kala fläckar, att det saknades hår helt, främst på sidorna av huvudet. Och det kala blev bara större och större. Jag blev självklart rädd.

Hon tror att all styling samt den stress hon utsattes orsakade håravfallet. Forskning visar också ett samband mellan stress och håravfall.

– Det var en psykiskt påfrestande situation med mycket press. Du har ingen kontakt med någon hemifrån, du är i ett nytt land och det är intensivt med långa inspelningsdagar från morgon till kväll.

När hon kom hem började hon söka efter något som kunde hjälpa henne att få håret att komma tillbaka.

– Jag googlade runt lite och hittade Silicea. Efter att ha skummat igenom lite recensioner bestämde jag mig för att testa en tremånaderskur för att se om jag kunde boosta håret.

 

Isabella före- och efter behandling.

”Håret har vuxit över fläckarna”

Efter tre månader ser hon stor skillnad både på mängden hår och på kvaliteten.

– Håret har vuxit över de kala partierna och har återhämtat sig bra. Eftersom jag färgar min utväxt ofta har jag ganska bra koll på hur mycket det normalt växer under en månad och nu upplever jag att det har vuxit snabbare.

Hon tycker sig dessutom se skillnad på naglar och hud.

– Naglarna växer snabbare och har blivit starkare. Jag tycker också att jag har fått mer lyster i huden. Jag vet inte om det är något jag bara har fått för mig, men det känns allmänt bättre helt enkelt, säger hon och avslutar:

– För mig känns det som om det har funkat och jag kommer att fortsätta med Silicea.  Jag blev positivt överraskad.

 

Läs mer om Original Silicea, kosttillskott med mineraliskt kisel

 

Fakta: Original Silicea

Original Silicea är en av Sveriges mest sålda och omtyckta produkt för inre skönhet – hår, hud och naglar. Original Silicea blev också utvald som vinnare i kategorin bästa hårprodukt i Swedish Health Awards.

 

Original Silicea innehåller utvalda näringsämnen som kisel, biotin, zink, selen och mangan. Biotin och Zink  kan bidra till att behålla normal kvalitet på hår och hud och Selen till att bibehålla normala naglar. Kiseloxid/Kisel är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Flera kliniska studier har visat att kiselgel bidrar till ett tjockt hår, starka naglar och frisk hud.

 

Läs mer

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies