Hela denna avdelning är en annons från Octean

Bästa tipsen för ett snyggt hårsvall

Vem drömmer inte om ett snyggt hårsvall likt Hollywoodstjärnorna.
Men livsstil, stress och stylingprodukter som sliter kan göra håret platt och trist – och i värsta fall leda till att vi tappar det.
Men det finns sätt som kan hjälpa håret att bli friskt och tjockt – här tipsar vi om dem.

Läs mer om Original Silicea, för skönhet inifrån

 

Många av oss här uppe i norr har tunt och fint hår, så kallat skandinaviskt hår som är svårt att få volym i. Andra har torrt och sprött hår som har påverkats av exempelvis stress och hormoner.

Och ett trist och livlöst hår är aldrig kul. Därför är det tur att det finns enkla sätt att ta hand om håret som kan ge ett tjockare och friskare svall.

1. Massera din hårbotten

Hårbottenmassage är inte bara otroligt skönt, det ökar också blodcirkulationen vilket kan snabba på hårutväxten. Se till att massera ordentligt när du tvättar håret, utan att gnugga för hårt och riskera att slita på håret, eller ännu bättre – få någon annan att massera dig samtidigt som du sluter ögonen och slappnar av.

2. Rätt hårprodukter

Den som har tunt och fint hår behöver använda ett schampo som vårdar och ger volym. Välj gärna ett utan sulfater, parabener och silikoner för ett friskare hår.

3. Ta det lugnt med stylingprodukterna

Blekning och värme kan skada håret på sikt och riskerar att tunna ut det eller att du får sämre hårkvalitet. Om du redan har tunt hår bör du vara försiktig med att bleka det för ofta. Om du använder varma stylingverktyg som hårfön, locktång eller plattång är det viktigt att använda ett värmeskydd först.

4. Rätt mat för håret

När det kommer till håret stämmer det verkligen att skönhet kommer inifrån. Hårets styrka börjar vid roten, och det är bara genom att tillföra näring inifrån som hårkvaliteten kan förbättras. Zink, selen och B-vitaminer är bra för ett starkt och friskt hår och återfinns bland annat i spenat, lax och nötter.

5. Kosttillskott kan hjälpa till

Förutom ovan nämnda ämnen har också mineraliskt kisel visat sig vara bra för håret. Därför kan ett kosttillskott med just kisel ge ett tjockare och friskare hår med mer volym och glans. En klinisk studie från universitetssjukhuset i Hamburg, där försökspersonerna varje dag fick äta en matsked kiselgel, visade att tjockleken på håret ökade med 13 procent på sex månader.

 

Läs mer om Original Silicea, kosttillskott med mineraliskt kisel

 

Fakta: Original Silicea

Original Silicea är en av Sveriges mest sålda och omtyckta produkt för inre skönhet – hår, hud och naglar. Original Silicea blev också utvald som vinnare i kategorin bästa hårprodukt i Swedish Health Awards.

 

Original Silicea innehåller utvalda näringsämnen som kisel, biotin, zink, selen och mangan. Biotin och Zink  kan bidra till att behålla normal kvalitet på hår och hud och Selen till att bibehålla normala naglar. Kiseloxid/Kisel är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Flera kliniska studier har visat att kiselgel bidrar till ett tjockt hår, starka naglar och frisk hud.

 

Läs mer

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies