Annons
Innehåll från NOWO

Så kan du få mer i pension genom dina dagliga inköp

Pensionsspara av bara farten?
Nu kan du bygga upp ett pensionskapital genom att leva på som vanligt.
Med sparplattformen Nowos nya Autospar-funktion förs några procent av de pengar du spenderar varje dag automatiskt över till ditt eget fondsparande.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur Nowo fungerar

Om du hoppas på en pension som utgör ungefär 80 procent av slutlönen, risker du att bli besviken. Idag kommer de flesta knappt upp i 50 procent i allmän pension av den lön de arbetat in under sin livstid. För att säkra att du får det bra som pensionär behöver du därför etablera ett privat pensionssparande så tidigt som möjligt i livet – och samtidigt se till att sparandet blir en naturlig del av din vardag.

Spara vid varje blipp

Många har en bild av sparande som något krångligt och att det tar evigheter att sätta sig in hur det fungerar, men så behöver det inte vara. Tanken med sparplattformen Nowo är att du ska kunna mikrospara varje dag, utan att ens reflektera över det. Väljer du att autospara med Nowo skapar du ett sparande som är helt baserat på din konsumtion och du väljer själv i appen hur många procent du vill toppa upp dina köp med.

Är Autospar exempelvis inställd på 3 procent och du köper en lunch för 100 kronor, betalar du istället 103 kronor för lunchen, samtidigt som de där tre kronorna du la på går direkt till ditt sparande i Nowo-fonden. Det blir som att du strösslar lite guldkant över din pension varje gång du blippar ditt kort.

Tydlig överblick

Eftersom du skapar ett sparande som är baserat på din konsumtion, anpassas det också efter hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut för tillfället. De dagar du väljer att äta lunch ute och kanske köper något nytt plagg på vägen hem, har du antagligen också råd att spara några kronor. Om du måste vara mer sparsam en tid, kommer du också att spara mindre.

I Nowo-appen har du hela tiden en tydlig överblick av vad du köper med ditt kort, hur många Autosparprocent du har och hur mycket dina sparade pengarna beräknas ha vuxit fram till din pension.

Tänker du att någon sparad peng här och där ändå inte kommer att göra så stor skillnad i pensionärsplånboken? Det kommer de. Om du lyckas spara 800 kronor i snitt per månad i 30 år, och har en avkastning på 8 procent, kommer du att ha 1 134 091 kronor extra att leva för som pensionär.

EXTERN LÄNK: Skicka pengar till din framtid – så funkar det

Fakta:

När du ansluter dig till NOWO öppnar du ett ISK via appen med hjälp av Mobilt BankID. Pengarna du sparar förs automatiskt över till ditt personliga ISK och investeras i NOWO Fund. Fonden bygger på ett etiskt och långsiktigt sparande och genom aktiv förvaltning växer dina pengar på ett ansvarsfullt sätt över tid.

Nowos sparformer:

Autospara

Spara pengar till pensionen varje gång du handlar med ditt vanliga bankkort. För varje köp du gör läggs det på 3 procent som går till ditt sparande i NOWO. Du kan enkelt ändra hur många procent du vill spara.

Spara när du handlar online

Genom att utgå från NOWO när du handlar på nätet får du återbäringspengar tillbaka från butikerna till ditt privata sparande. Du handlar och betalar som vanligt i nätbutiken och det enda du behöver göra är att vara medlem i NOWO.

Dagspara

Sätt upp ett automatiskt Dagspar och spara en liten summa varje dag. Du väljer själv hur mycket du tycker är rimligt att sätta undan dagligen till ditt privata sparande. Beloppet dras från ditt registrerade kort i NOWO-appen.

Snabbspara

Har du en summa över som du vill investera? Med några enkla klick kan du Snabbspara från ditt anslutna kort i NOWO-appen till ditt privata sparande. Du kan Snabbspara när du vill och hur mycket eller lite du vill, allt beroende på dina egna förutsättningar för dagen.

Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information finns att att tillgå via: www.tellusfonder.seFondens medel får placeras i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar samt på konto hos kreditinstitut.