hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

Så mycket pengar kan du spara när du slutar röka

Att röka kostar pengar – det är ingen hemlighet. Men har du någon gång räknat ut hur mycket pengar du faktiskt röker upp?

Vill du sluta röka? Här hittar du sätt som kan passa dig?

 

Om man räknar med att ett paket cigaretter kostar 60 kronor och att du röker ungefär fyra paket i veckan, plus lite extra, blir det 260 kronor per vecka. Det låter kanske som småpengar, men på en månad blir den summan hela 1040 kronor.

 

Det är med andra ord en hel del pengar som går upp i rök. Här är vad du skulle kunna göra för pengarna istället!

 

Rökfri en vecka: 260 kr

Låter 260 kronor lite? Tänk om! För 260 kronor kan du äta lunch ute två gånger med god dryck till och dessutom unna dig efterrätt. Pengarna räcker annars till en stor bukett rosor till någon du tycker om, eller åtta trisslotter. För 260 kronor får du också konton på två olika streamingtjänster under en månad.

 

Rökfri en månad: 1040 kronor

Efter en månads uppehåll från rökningen kan pengarna du sparat gå till ett par nya skor, eller en flygresa tur och retur till Barcelona. Annars kan du bjuda en vän på restaurang eller gå på bio ungefär åtta gånger – exklusive popcorn. Vill du göra nytta? Dina insparade cigarettpengar kan bidra till att tio personer i flyktingläger i Syrien får mat, vatten och värmande filtar i en månad.

 

Rökfri tre månader: 3120 kronor

På bara tre månader utan cigaretter har du sparat ihop till en weekend i Warszawa, med både flyg och boende. Om du inte vill resa så långt kan du istället unna dig en spaweekend i Sverige med behandlingar, trerättersmiddag och frukostbuffé. Eller varför inte testa på en upplevelse med mycket action – såsom fallskärmshopp, vattenskotersafari eller provkörning av en Ferrari?

 

Rökfri ett halvår: 6240 kronor

När du varit rökfri i ett halvår kan de pengar du sparat bidra till att 124 träd planteras i en regnskog på Borneo. Eller vad sägs som att bjuda hela familjen på en heldag på ett nöjesfält, eller en riktigt bra kvalitetscykel till dig själv? Om du hellre vill köpa kläder för pengarna kan du med 6240 kronor du köpa 41 stycken t-shirts för 150 kronor styck.

 

Rökfri ett år: 12 480 kronor

När du har sparat pengarna du annars hade rökt upp kan du få en lyxig solsemester med boende i åtta dagar – inklusive mat. En väldigt bra belöning för någon som lyckats vara rökfri i ett år.

 

Rökfri fem år: 62 400 kronor

Tänk vad du har sparat – bara genom att sluta röka. Du har också investerat enorma mängder i din kropp och hälsa.

 

Det finns olika sätt att lyckas bli rökfri – här hittar du alternativ som kan passa dig.

 

Nicorette® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2018. SE/NI/18-2161