hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

Så kan du ta hjälp av viljestyrkan när du slutar röka

Det är ingen hemlighet att det kan vara knepigt att sluta röka. Men med smarta tankeknep och rätt inställning kommer du väldigt långt på resan till ditt nya, rökfria liv.

Klicka här för att hitta en plan som kan hjälpa dig bli rökfri för gott

 

När det är dags att fimpa cigaretten för gott kan en stark vilja vara precis det du behöver för att lyckas. Här är några sätt att öka viljestyrkan – och som även kan få dig att bli rökfri.

 

#1: Kompromissa inte med sömnen

Det är ingen hemlighet att för lite sömn påverkar ditt humör. Om du är trött är risken för att du inte kan motstå en cigarett större, med andra ord är det värt att lägga tid på att försöka få en god natts sömn under tiden du slutar röka.

 

#2: Förstärk dina skäl för att sluta röka

Gör en lista över dina bästa anledningar för att sluta och placera den någonstans där du ser den varje dag. Det här hjälper dig att hålla dig motiverad.

 

#3: Motionera mera

Oavsett om du väljer att promenera, dansa, gå på gym eller yoga så hjälper regelbunden fysisk träning dig att hålla humöret uppe. Motion motverkar stress och ger dig utlopp för en hel del irritation som annars kan påverka ditt omdöme.

 

#4: Ta några ögonblick för dig själv varje dag

Ta dig tiden att dra dig undan och vara ensam med dina tankar en stund om dagen. Meditation hjälper dig att fokusera, hålla koll på impulskontrollen och ökar självmedvetenheten.

 

#5: Få hjälp att hantera din abstinens

Visste du att du kan öka dina chanser att lyckas sluta röka om du använder ett nikotinläkemedel som komplement till din viljestyrka?

 

Nikotinläkemedel hjälper dig reducera både abstinenssymtomen och begäret att röka genom att förse kroppen med nikotin. Produkterna innehåller lägre nivåer av nikotin än cigaretter och tas upp långsammare av kroppen och under mer kontrollerade former. Därför är risken att bli beroende av nikotinläkemedel lägre än med cigaretter och andra tobaksprodukter.

 

NICORETTE® kan hjälpa dig hantera abstinensen så att du kan fokusera på att leva ditt liv utan cigaretter.

 

Klicka här för att hitta rätt produkt för dig

 

Nicorette® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2018. SE/NI/18-1931