hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

Lista: Tips för att få en frisk och fräsch höst

Alla vill må bra.
Men hur optimerar vi vårt välmående?
Några enkla knep ger dig en bra början.

Det finns olika sätt att lyckas bli rökfri – här hittar du alternativ som kan passa dig.

 

Människan är en biologisk varelse, och en sådan styrs av vissa saker. Vi är exempelvis beroende av ett visst antal timmar sömn, av ett visst intag av föda och av att röra oss.

 

Men i vardagsstressen är det många som ”glömmer” att ta hand om sig själva, sin kropp och sitt välbefinnande. Det är för mycket jobb, för lite vila, för många måsten och krav, för få perioder för återhämtning och reflektion.

Men det krävs egentligen inga revolutionerande förändringar för att skapa sig ett bättre välmående. Det är bara att gå tillbaka till själva grunden för att se vad man kan förbättra:

 

1: Sömn

Se till att du sover tillräckligt och utan avbrott eftersom en god natts sömn är en grundbult för att må bra. Om det krävs, och om det går, ta en kortare tupplur på eftermiddagen.

 

2: Mat

Idag överöses vi av mängder av dieter och kostråd. Gå till det sunda förnuftet. Ät lite av allt, om det passar just dig.

 

3: Motion

Vissa tycker att träning är det bästa som finns medan andra förknippar det med tråkig skolgympa. Därför handlar det om att hitta glädjen i sin motion. Ta reda på vilken form av fysisk aktivitet som passar just dig, din vardag och dina behov – och som du själv tycker är meningsfull och rolig.

 

4: Eliminera

Ta bort saker som ger dig dåligt samvete eller som påverkar ditt välmående negativt. Här ryms väldigt många saker, alltifrån att minska skärmtiden på kvällarna till att sluta småäta onyttigheter mellan måltiderna. Här prövas viljan och disciplinen. Vad är du beredd att avstå från, för att i längden öka ditt välmående?

 

5: Sluta röka

Röker du? Om du gör det är den här hösten ett ypperligt tillfälle att försöka sluta. Att fimpa för gott är ett effektivt sätt att få ett fräschare och friskare liv – under alla årstider. Nikotinläkemedel kan vara en hjälp på vägen dit. Gå in på www.nicorette.se och hitta det sätt som funkar bäst för dig.

 

Vill du sluta röka? Här hittar du sätt som kan passa dig?

 

Nicorette® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2018. SE/NI/18-2163