hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

Lägg upp din plan: Så kan du bli rökfri innan årets slut

Sluta röka nu – och fira en rökfri jul!
Det går.
Bara du vill tillräckligt mycket och har en bra plan att utgå ifrån.

Det finns olika sätt att lyckas bli rökfri – här hittar du alternativ som kan passa dig.

 

Stark vilja och disciplin är väldigt viktigt när det gäller att fullfölja beslutet att fimpa för gott. Fallgroparna finns där, men då gäller det att vara stark och stå emot. När vi går in i hösten ges ett utmärkt tillfälle att faktiskt lyckas sluta röka. Det är inga långhelger förrän vid jul, ingen ändlös sommarsemester som kan grusa planerna – inga högtider alls faktiskt.

 

Ett bra första steg mot att sluta röka är att förstärka skälen till varför man ska, vill eller bör göra det. Ett råd är att skriva ner de fem bästa anledningarna till varför du vill fimpa för gott, och sedan fästa upp papperslappen med en magnet på kylskåpet eller insidan av ytterdörren.

Det blir en påminnelse om vad som motiverar dig, en påminnelse som du möts av flera gånger varje dag.

 

Den långa julledigheten ligger ett par månader bort, vilket innebär att det fortfarande finns mycket tid kvar att uppnå ditt mål på. Här kommer ytterligare tips för den som vill välja ett rökfritt liv:

 

1: Ta vara på sömnen

För lite sömn påverkar humöret. Det är lättare att falla för frestelsen om man känner sig trött och hängig, så se därför till att sova ordentligt.

 

2: Rör på dig

Motion är alltid bra. Hitta en träningsform som just du tycker är rolig. Och ta även vara på vardagsmotionen genom att välja trapporna istället för hissen.

 

3: Hitta lugnet

Planera in vardagsmeditation. Sitt ner för dig själv, samla dina tankar, andas djupt – och försök att bara vara i nuet. Fundera på livet i stort men också på de beslut som du har tagit och som du har bestämt dig för att fullfölja.

 

4: Våga ta emot hjälp

Abstinensen är svår. Den som kombinerar viljestyrkan och disciplinen med ett nikotinläkemedel kan ha större chans att lyckas sluta röka jämfört med enbart viljestyrka. Nikotinläkemedel hjälper till att både lindra abstinensbesvären och begäret att röka genom att förse kroppen med nikotin. Produkterna innehåller lägre nivåer av nikotin än cigaretter och tas upp långsammare av kroppen under mer kontrollerade former.

 

Vill du sluta röka? Här hittar du sätt som kan passa dig?

 

Nicorette® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2018. SE/NI/18-2162