hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

Heja Internet: ”Min kompis slutade röka, jag gjorde misstaget att inte göra det”

Han har rökt mer än halva sitt liv och har nu bestämt sig för att fimpa cigaretterna – för gott. Joakim Kvist är redo att börja sitt nya, mer hälsosamma, liv utan cigaretter:
– Jag vill investera i mig själv.

Här kan du följa Joakim Kvists första vecka som rökfri
 
Joakim Kvist, kanske mer känd som ”Heja Internet”, jobbar som influencer. På sin Youtube-kanal har han över 57 000 prenumeranter och ännu fler följare på Instagram.

Som influencer vill Joakim inspirera de som följer honom, men det finns något han vet att han måste sluta med.

– Jag minns första gången jag rökte. Det var på ett disco i skolan, jag och en kompis hade köpt varsitt paket cigaretter och tyckte vi var så coola. Min kompis slutade, jag gjorde misstaget att inte göra det, säger Joakim.

 

Vännerna har fimpat för längesen

Det var under tonåren som Joakims rökning blev mer intensiv och cigaretterna blev fler och fler.

– Då fick man röka inomhus. Jag kunde sitta på ett kafé, dricka kaffe och röka typ två paket på en dag. Jag har tyvärr alltid rökt ganska mycket, mellan 15 och 20 cigaretter om dagen.

Under skoltiden hade han kompisar runt sig som också rökte, nu har nästan alla slutat och idag står Joakim ofta själv ute med cigaretten i handen.

– Det är klart att det blir påtagligt ibland. Mina vänner är inte på mig så mycket om att jag ska sluta, men de vill ju det. Speciellt när de hör mig sitta och hosta.
 

”Rösten var plötsligt inte lika klar”

Efter att ha rökt mer än halva sitt liv har Joakim nu börja märka fysiska förändringar i samband med cigaretterna.

– Det märks på min andning. Tidigare pluggade jag musik och sjöng, efter ett tag märkte jag att jag inte orkade hålla ut toner och rösten var plötsligt inte lika klar, säger han och fortsätter:

– Nu känner jag mig seg i kroppen och det märks tydligast på morgonen.
 

Dags för nästa steg i livet

Nu har Joakim bestämt sig för att fimpa för gott. Några halvhjärtade försök till att sluta finns med i bagaget, men det är ingenting som tynger honom i hans fasta beslut:

– För mig handlar det om att förbättra mitt liv och förutsättningarna för framtiden. Jag vill investera i mig själv, det här är ett steg i den utvecklingen.

 
Här kan du följa Joakim Kvists första vecka som rökfri
 

NICORETTE® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2018. SE/NI/18-2017