”Lukas har fått en lista att följa under förlossningen”

Vill du veta mer om Vera, karaktären i nya humorserien ”Tanja & Vera The Moderna Story”?
Här är en intervju med henne när hon är i vecka 20, mitt i sin graviditet.

En gravidförsäkring ger ett grundskydd under graviditeten och vid förlossningen – läs mer här.

 

Hallå där…

Vera, sambo med Lukas, som nu är halvvägs i sin graviditet.

 

Hur håller ni kärleken levande under graviditeten?

– Jag brukar skriva kärleksfulla post-it lappar och gömma på olika ställen. I går hittade Lukas en under huvudkudden där det stod att han är den snyggaste blivande pappan i världen. Jag tror att det är viktigt att tänka på att inte bli för vardagsbekväma med varandra, utan att alltid anstränga sig lite extra. Vi har mjukisbyxor-förbud före klockan nio på kvällen.

 

Det bästa med att vara gravid?

– Att snart få bli en fantastisk mamma! Sen är det allt runt omkring som jag tycker är spännande, vilka stadier jag och Lukas får gå igenom tillsammans. Vi blir tajtare som partners, det är så fint.

 

Det värsta?

– Hittills har det varit allt man ska ha koll på – jag menar, jag hinner ju inte läsa alla förlossningsböcker som finns. Sen kan det vara väldigt utmanande när Lukas inte förstår hur jobbigt det kan vara att må illa. Men annars tycker jag att det går jättebra.

 

Hur har din och Lukas relation påverkats av att ni väntar barn?

– Det känns verkligen som att vi har kommit varandra närmre. Vi har ju inte varit tillsammans så länge, men nu plötsligt är det som att vi varit ihop i flera år – på ett bra sätt alltså. Innan vi blev gravida var Lukas ganska oansvarig och lat, men nu tycker jag att han verkligen har skärpt sig. Han kan till och med bli lite manisk ibland, haha.

 

Hur tror du att du blir som mamma?

– Här vill jag bara skrika ut att jag kommer att bli den bästa mamman i världen. Det hoppas man så klart att ens barn ska tycka. Jag tror att jag blir en väldigt moderlig och förstående mamma. Inte en tråkig i alla fall – utan den chica mamman som hittar på häftiga saker som kommer att vara minnesvärda för mitt barn. Sen blir det nog omöjligt att inte skämma bort sitt barn. Men mest curling tror jag att Lukas kommer att stå för.

 

Vad gör du för att må så bra som möjligt under graviditeten?

– Jag blir en så mycket bättre flickvän om jag får ta hand om mig själv eller unna mig något fint. Bland det bästa jag vet är att ta ett fotbad. Älskar också att sova, och den bästa investeringen jag gjort är när jag köpte min sovmask, jag sover som en prinsessa. Jag gillar också att promenera, mest runt i stan för att hitta inspiration till min egen klädaffär ”Chic & Style” som jag har på Mariatorget.

 

Hur känner du inför förlossningen?

– Det känns pirrigt och lite läskigt. Det kommer att bli en otrolig resa för både mig och Lukas. Jag har gjort en lista på saker som jag vill ska finnas på plats under förlossningen till Lukas. Följer han den så tror jag att det kommer att gå hur bra som helst.

 

Har du försäkrat dig sedan du blev gravid?

– Lukas har tecknat Moderna Gravidförsäkring Large, en försäkring som ger oss en trygghet under graviditeten och förlossningen. Den ger oss också möjlighet att teckna en barnförsäkring redan under graviditeten. Det känns verkligen toppen för mig som är så nojjig – den här lösningen ger ett omfattande skydd för oss alla tre. Skönt också att ha barnförsäkringen fixad och klar när barnet kommer.

 

Här kan du läsa om Modernas gravidförsäkringar och ta del av vanliga frågor och svar om graviditeter och barn.

 

Vera

Ålder: 28.

Familj: Sambon Lukas.

Bor: Stockholm.

Yrke: Egen företagare, driver klädbutiken ”Chic & Style” på Södermalm i Stockholm.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies