Så kan du spara pengar på din bilförsäkring

Nu kommer nästa generations digitala bilförsäkring. Din premie anpassas inte efter hur gammal du är – eller om du bor i hus eller lägenhet.

Här kan du enkelt kolla vad Moderna Smart Flex skulle kosta dig.
 
Lugna bilister ska belönas, det anser Moderna Försäkringar, som lanserade Sveriges första smarta bilförsäkring redan 2015. I jakten på tryggare vägar tar de ett steg längre med en ny digital försäkring – Smart Flex – powered by Enerfy.
 
– Det bästa är att vi belönar bilister som kör lugnt och säkert. Om vi kan få fler människor att planera och köra bättre så kan vi även bidra till att minska antalet trafikolyckor i Sverige, säger Linda Arén, produktspecialist på Moderna Försäkringar.
 
Med Smart Flex beräknas premien inte utifrån ålder, eller hur länge man har haft körkort. Kör du dåligt – högre premie, kör du bra och säkert – lägre premie. Genom en app kan du både mäta – och påverka din körstil.
 
– Det är till exempel inte rättvist att alla unga personer måste betala en hög premie på grund av att de inte har så mycket erfarenhet i trafiken. Det finns undantag och de som vet om att de kör bra och säkert kan ha möjlighet att sänka sin månadskostnad markant.
 
Med hjälp av GPS- och gyroteknik analyserar appen ditt körbeteende. Den mäter din körsstil och genom artificiell intelligens beräknas försäkringskostnaden för den aktuella resan. Försäkringen består av en fast premie – som skyddar bilen när den är parkerad, och en rörlig del – som baseras på hur föraren kör och hur långt den kör.
 
– Det är det som är så smart! Du betalar bara för den fasta premien om du inte använder bilen. Smart Flex är perfekt för dem som bara kör bil på helgen, några gånger i veckan eller till jobbet och skolan. Du betalar bara för det du faktiskt kör.
 
Linda Arén berättar att Moderna Försäkringar är unika i branschen eftersom bilförsäkringen inte har en avtalstid på 1 år. De uppmuntrar istället nya kunder att pröva sig fram, och testa om Smart Flex passar deras körstil.
 
– Vanliga bilförsäkringar har en avtalstid på ett år. Vi vill inte binda våra kunder till ett avtal som inte passar dem. Smart Flex är mycket mer än en försäkring. Genom appen får man även tillgång till andra verktyg som till exempel en hitta-bilen funktion, ecodriving, olycksguide, anmäl skada, felsökning och automatisk körjournal.
 
Här kan du enkelt kolla vad Moderna Smart Flex skulle kosta dig.
 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies