Hela den här avdelningen är en annons

5 starka anledningar: Därför ska du välja rätt vitaminer i höst

Hösten närmar sig med stormsteg och i samband med att temperaturen sjunker så ökar risken för att få förkylningar - markant.
Men det finns faktiskt ett enkelt knep som du kan göra för att stärka ditt immunsystem: välja rätt vitaminer.

Läs mer här: MittVal MAN kompletterar mannens behov av vitaminer och mineraler.

 

Här är 5 starka anledningar till att du ska välja rätt vitaminer i höst!

 

1. Bidra till en normal ämnesomsättning

En välfungerande ämnesomsättning är väldigt viktigt. Mineralen molybden bidrar till just det medan Magnesium hjälper till att producera protein och omsätta kalcium – allt för ett friskare system!

 

2. Förebygga trötthet

Om du får en lindrig brist av C-vitamin kan du bli trött, irriterad och bli allmänt svag. Vitamin C och folsyra är antioxidanter som bidrar till immunförsvarets normala funktion.

 

3. Skydda dig mot oxidativ stress

Oxidativ stress orsakas inte av tidsbrist eller en deadline som närmar sig. Nej, oxidativ stress är en process som skadar celler i kroppen. Mineralen selen skyddar cellerna mot stressen och bidrar samtidigt till immunsystemets normala funktion.

 

4. Bryter ner fett

Pantotenat, eller vitamin B5, är ett vitamin som hjälper kroppen att göra om kolhydrater till glukos. Vitaminet ska även hjälpa att bryta ner fett och kolhydrater till energi!

 

5. Välmående hud, hår och naglar

Zinkbrist kan ge sämre infektionsförsvar, hudbesvär och avtrubbat smaksinne. Livsmedel från växtriket har ofta en ganska låg halt av zink, därför är tillskott ett väldigt bra alternativ!

 

Män och kvinnor har olika behov när det kommer till vitaminer och mineraler, därför har MittVal skräddarsytt kosttillskott för att fylla de olika behoven. Exempelvis får män sällan järnbrist på samma sätt som kvinnor, därför har järn plockats bort och lämnat plats åt de resterande 12 vitaminerna och 9 mineralerna i kosttillskottet MittVal Man– som kompletterar kosten för mäns behov av vitaminer och mineraler.

 

Läs mer här: MittVal MAN kompletterar mannens behov av vitaminer och mineraler.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies