Hela denna avdelning är en annons från Menakur

Så vet du om du är i klimakteriet: Testa här!

I 40-årsåldern börjar plötsligt mycket att förändras i den kvinnliga kroppen. Är du själv osäker på om du har kommit i klimakteriet eller ej?
Här kan du göra ett enkelt klimakterietest.

Testa dig här

 

För de flesta kvinnor infaller klimakteriet någon gång mellan 45- och 55-årsåldern. Hur kroppen påverkas är förstås individuellt för varje kvinna, men några av de mer kända symptomen är värmevallningar, nattliga svettningar och humörsvängningar.

 

 

– Förr pratade man inte om klimakteriebesvär. Nuförtiden är det förstås bättre, men jag tycker fortfarande att det borde finnas en större öppenhet runt de här problemen. De är viktiga att prata om, eftersom det drabbar så många, säger Turid Helene Dahl som till vardags är sköterska på ett vårdboende i norska staden Spillum.

Turid Helene Dahl hade länge besvär med svåra värmevallningar, vilket påverkade både sömnen, orken och humöret. Hon ordinerades östrogentabletter av läkare mot problemen, som tillfälligt försvann men dock snabbt kom tillbaka.

Naturens östrogen

Av vänner rekommenderades Turid istället Menakur. Det är ett norskt naturpreparat och innehåller enbart naturliga ämnen, som rödklöver, magnesium och B-vitaminer. Rödklöver har sedan urminnes tider använts mot klimakteriebesvär, framför allt tack vare att det bland annat innehåller lättupptagligt protein och ett växthormon som påminner mycket om östrogen.

”Jag sover bra och har energi igen”

– Även om jag märkte av förändringar ganska snabbt ville jag inte ropa hej för tidigt. Jag gick nästan och väntade på att det skulle komma något slags bakslag. Det var inte förrän första tablettkartan var slut som jag vågade tro på det, säger Turid Helene Dahl.
– I dag påverkar jag inte av vallningarna. Jag sover bra och har fått tillbaka energin.

Naturpreparatet Menakur är framtaget för att ge optimal effekt mot klimakteriebesvär.

 

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies