Hela denna avdelning är en annons från Menakur

Ny forskning: Därför får kvinnor värmevallningar

Värmevallningar är vanliga hos kvinnor i klimakteriet.
Nu visar forskning att problem med signalsystemen i hjärnan kan vara orsaken.
Norska Menakur kan lindra de vanligaste besvären.

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)


I många år har det antagits att flera av de besvär som kvinnor drabbas av i klimakteriet beror på de låga östrogen-nivåerna. Men ett amerikanskt forskarteam har upptäckt att problemen kan bero på att signalerna mellan hjärnan och den övriga kroppen inte fungerar korrekt.

Motstridiga signaler leder till överhettning

När ämnet som styr kroppens könsutveckling skickar signaler till äggstockarna, sänder det samtidigt information om att temperaturen i kroppen måste regleras. Detta gör att hjärnan skickar signaler om att väcka könshormoner. Hjärnan vill med andra ord frigöra hormoner, men det går inte eftersom de håller på att försvinna.

Resultatet blir bokstavligen en överhettning på grund av motstridiga signaler, vilket leder till att kroppens blodkärl fysiskt reagerar med vallningar.

Enbart naturliga ingredienser

Läkarnas rekommendation mot vallningar under klimakteriet brukar vara östrogen-behandling, något som varit omdiskuterat. Den nya forskningsrapporten lyfter frågan på nytt – finns det andra behandlingsmetoder?

Ja, norskproducerade Menakur kan vara en sådan metod. Tabletten innehåller naturliga örter och andra mineraler som kan motverka värmevallningar (se faktaruta).

 


En som testat Menakur med gott resultat är norskan May Ingunn Bye. Värmevallningarna gav henne återkommande problem, framför allt svåra sömnsvårigheter:
– Värmevallningar och nattsvettningar drabbar många kvinnor i min ålder. För mig gick det ut över sömnen. Men inte nog med det. Livskvaliteten blev mycket sämre när jag inte fick någon vila och kunde samla kraft. Jag låg och vred mig i mina fuktiga sängkläder, berättar 51-åringen.

”Nu har jag överskottsenergi”

May Ingunns förväntningar på Menakur var ”inte särskilt uppskruvade”, men hon bestämde sig för att prova ändå. Redan första natten märkte hon en betydande skillnad och efter några dagar kunde norskan sova normalt. Dessutom har Menakur inga bivrkningar:
– Det är fantastiskt! Jag är så glad att jag till sist har hittat något som hjälper mot värmevallningarna. Jag kan fortfarande bli lite varm men skillnaden mot förut är jättestor. Tack vare att jag sover gott får jag den överskottsenergi jag behöver, både på jobbet och fritiden.

 

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

Det här är Menakur

• Ett komplett kosttillskott mot klimakteriebesvär.
• Rekommenderas om du inte vill använda receptbelagda östrogenpreparat som kan ge biverkningar utan hellre vill ha ett naturligt alternativ med hög effekt.
• Innehåller naturliga örter, rödklöver, tranbär, magnesium och B-vitaminer.

Menakur motverkar

• Värmevallningar
• Humörsvängningar
• Nedstämdhet
• Trötthet
• Urinvägsinfektioner
• Nattsvettningar
• Sömnsvårigheter

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies