Hela denna avdelning är en annons från Menakur

”Jag trodde det var för bra för att vara sant”

Vi borde prata mer om klimakteriebesvär, tycker Turid Helene Dahl, 53. Hon har själv haft problem med kraftiga värmevallningar, som försvann när hon upptäckte naturpreparatet Menakur.
– Jag sover bättre och har fått tillbaka energin och gnistan, säger hon.

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

Under klimakteriet förändras hormonbalansen kraftigt i kroppen, och de flesta kvinnor känner av detta. Vanliga symtom är värmevallningar och sömnproblem.
53-åriga Turid fick kraftiga värmevallningar varannan timme, dygnet runt, och det gick naturligtvis ut över livskvaliteten:

– Jag skulle jämföra det med att få anfall. Värmevallningarna kom så plötsligt och var så intensiva att jag bara sprang till närmaste fönster och öppnade det på vid gavel. Det är naturligtvis obehagligt att uppleva det på jobbet, men det värsta är att man blir så utmattad, berättar Turid.

Sömnlösa nätter

Nätterna var värst. Hon sov dåligt och vaknade ofta, vilket påverkade både orken och humöret.
– Jag jobbar som sköterska på ett äldreboende, har ett barnbarn och är aktiv i föreningslivet. Nu tappade jag både kraften och gnistan. Dessutom fick jag ofta kraftig huvudvärk.

 

Turid testade olika preparat och ordinerades östrogentabletter av sin läkare. Det hjälpte ett tag, men effekten avtog snabbt. När hon fick höra talas om naturpreparatet Menakur – och läste om andra kvinnor som hade goda erfarenheter av produkten – bestämde hon sig för att testa.

”Vågade knappt tro på det”

– Det konstiga är att jag märkte av förbättringar ganska snabbt. Men jag ville inte ropa hej för tidigt. Det var inte förrän jag hade gjort slut på den första tablettkartan – och kände mig oändligt mycket bättre – som jag vågade tro på det!

Menakur fick vallningarna att försvinna

I dag har värmevallningarna minskat till en nivå som inte påverkar henne. Samtidigt blev hon av med den kraftiga huvudvärken. Turid har fått sin nattsömn tillbaka och därmed också energin, orken och sitt goda humör.
– Det kan min sambo bekräfta, säger Turid som alltid har varit skeptisk till östrogen och läkemedel.

100 procent naturliga ingredienser

– Jag oroar mig för biverkningar, men Menakur är en produkt med 100 procent naturliga ingredienser som inte medför några hälsorisker. Tvärtom innehåller den vitaminer, mineraler och annat som det är bra att få i sig.

”De led sig igenom klimakteriet”

Hon hoppas att hennes erfarenheter kan hjälpa andra kvinnor:
– Om min berättelse kan bidra till att någon annan får hjälp skulle det glädja mig mycket. Jag tänker ofta på våra mödrar. I den generationen var det många som led sig igenom klimakteriet på egen hand. Man pratade inte om sånt. Nu är vi lite bättre, men jag tycker ändå att det borde finnas en större öppenhet – det är viktigt att prata om något som drabbar så många.

 

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

Vanliga klimakteriebesvär:

Värmevallningar, humörsvängningar, sömnproblem, torra slemhinnor, urinbesvär.

Hur länge vara det?

Klimakteriet varar oftast från något år före sista mensen och några år därefter. I snitt får svenska kvinnor sin sista mens vid 51, men det kan skilja mycket: från 40-årsåldern upp mot 60.

Hur hjälper Menakur?

  • Menakur består av en unik kombination av verksamma naturliga ingredienser, bland annat rödklöver, som kan lindra de vanligaste klimakteriebesvären.
  • Innehåller även magnesium och B-vitaminer som bidrar till att nervsystemet fungerar normalt och minskar trötthet samt reglerar hormonaktiviteten. Innehåller också tranbär som lindrar och förebygger urinvägsinfektioner.
  • Menakur rekommenderas om du inte vill använda receptbelagda östrogenpreparat som kan ge biverkningar, utan hellre vill ha ett naturligt alternativ.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies