Hela denna avdelning är en annons från Menakur

Ewa, 57: ”Äntligen slipper jag jobbiga värmevallningar”

Ewa Julin led av värmevallningar som störde henne framför allt på jobbet.
Men så provade hon naturpreparatet Menakur.
– Jag blev mycket bättre efter några dagar, och nu har jag inga problem alls, berättar hon.

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

Ewa Julin, 57, från Göteborg började få klimakteriebesvär i 50-årsåldern.
– Det var värmevallningarna som plågade mig. Några andra symtom har jag faktiskt inte känt.

Vallningar som en jättevåg 

Hon började äta östrogen-tabletter och besvären så gott som försvann. Men efter en ”tia” – störning i hjärnans blodcirkulation, med symtom som vid stroke – 2017 får Ewa inte behandlas med östrogen.
– Då blev det riktigt jobbigt. Upp till tio gånger om dagen var det som att en jättevåg sköljde över mig. Det kändes som att på en sekund få hög feber och sedan kom svettningarna som gjorde mig genomblöt. I tio minuter kunde det pågå.

”Är skeptisk mot naturmedel” 

Ewa jobbar som sjuksköterska på stroke-enheten på Sahlgrenska.
– En vallning triggas av att man agerar, och gick larmet var det som att sätta på en knapp, jag visste att en vallning var på väg.

Av en slump hörde Ewa talas om kosttillskottet Menakur som blivit populärt i Norge där det produceras. Preparatet består av 100 procent naturliga ingredienser, bland annat rödklöver vars isoflavoner – växtämne som liknar det kvinnliga könshormonet östrogen – kan bidra till att stimulera östrogennivåerna under klimakteriet.

– Jag är väldigt skeptisk mot naturmedel, det har jag alltid varit. Men jag var samtidigt desperat, och hade redan testat flera preparat från hälsokostbutiken, men de gav ingen som helst effekt.

”Fungerar lika bra som östrogen” 

Bara efter någon dag med Menakur mådde Ewa betydligt bättre.
– Jag märkte skillnad direkt. Det här var före jul, och i dag har jag inga problem alls – det är fantastiskt! Visst: jag får vallningar, men de är korta och som en västanfläkt jämfört med förr. De stör mig inte.

– Menakur fungerar precis lika bra som östrogenet gjorde på mig. Dessutom känns det bra att medlet bara består av naturliga ingredienser, och är helt utan biverkningar. Ett annat plus är att Menakur innehåller vitaminer, mineraler och annat som är viktigt att få i sig. Nu rekommenderar jag preparatet till alla kvinnor med klimakteriebesvär.

Viktigt att prata om klimakteriet 

Ewa har två vuxna barn och sköter om två hästar tillsammans med sin dotter. Hon gillar att promenera i skog och mark och läser gärna böcker.

Inställningen till att prata om klimakteriet har förändrats, upplever hon:
– I dag finns en öppenhet, vilket är bra eftersom man kan tipsa och hjälpa varandra. Annat var det förr då man inte pratade om klimakteriet och många kvinnor inte ens visste vad det var – och att man kan få hjälp.

 

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

Vad är klimakteriet?

  • Nivåerna av kvinnliga könshormonet östrogen sjunker succesivt och landar på en låg nivå för resten av livet. Klimakteriet varar oftast från något år före sista mensen och några år därefter. I snitt får svenska kvinnor sin sista mens vid 51, men det kan skilja mycket: från 40-årsåldern upp mot 60.
  • Vanliga besvär: värmevallningar, humörsvängningar, sömnproblem, torra slemhinnor, urinbesvär.

Hur hjälper Menakur?

  • Menakur består av en unik kombination av verksamma naturliga ingredienser, bland annat rödklöver, som kan lindra de vanligaste klimakteriebesvären.
  • Innehåller även magnesium och B-vitaminer som bidrar till att nervsystemet fungerar normalt och minskar trötthet samt reglerar hormonaktiviteten. Innehåller också tranbär som lindrar och förebygger urinvägsinfektioner.
  • Menakur rekommenderas om du inte vill använda receptbelagda östrogenpreparat som kan ge biverkningar, utan hellre vill ha ett naturligt alternativ.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies