Hela denna avdelning är en annons från Menakur

5 myter om vad som händer i klimakteriet

Du går upp i vikt och får vallningar som inte går att göra något åt.
Sant eller falskt?
Här är fem exempel på några av de mest spridda föreställningarna om klimakteriet.

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

1. Viktökning. Även om hormonerna åker berg-och-dalbana innebär det inte per automatik att man ökar i vikt under klimakteriet. Däremot kan det med ökad ålder vara klokt att träna lite mer och kanske äta både bättre och lite mindre. Fysisk aktivitet har generellt visat sig motverka många kroppsliga förändringar under övergångsåldern.

 

2. Du plågas av svettningar och värmevallningar. Ett glas iskallt vatten på nattduksbordet kan göra underverk – liksom att hålla sovrummet svalt och inte klä sig för varmt om natten. Du kan också prova naturpreparatet Menakur som är framtaget för att ge optimal effekt mot klimakteriebesvär. Det innehåller en rad mineraler, vitaminer och örter – bland annat rödklöver som under lång tid använts mot bland annat nattliga vallningar och torra slemhinnor.

 

3. Vallningar – beviset för klimakteriet. Så behöver det inte vara. Att komma in i klimakteriet påverkar hormonerna i kroppen på högst individuella sätt. Dessutom inträffar klimakteriet ofta under en period i en kvinnas liv som kan vara förknippad med stora förändringar och händelser. Forskning kring åldrande har även visat att många kvinnor upplever klimakteriet som en lättnad i livet.

 

4. Skaffa inkontinensskydd. Sant är att vävnaden i urinblåsan blir något tunnare. Men med vanliga knipövningar, östrogenbehandling eller extra tillskott av receptbelagda östrogenpreparat – alternativt naturliga produkter – om man föredrar det, kan man minimera problemet.

 

5. Mensen upphör. För de flesta kvinnor som kommer i klimakteriet slutar inte mensen med en gång, utan är oregelbunden under flera år. Anledningen: Äggstockarnas produktion blir mer oregelbunden.

 

Sista chansen den här veckan: Prova Menakur i en månad för halva priset (fri frakt, ingen bindningstid)

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies