Hela denna avdelning är en annons från Match

Nya möjligheten att hitta kärleken – på distans

Som singel bjuder sommaren på goda möjligheter att hitta en ny, långsiktig kärleksrelation. Men eftersom coronapandemin ännu inte släppt sitt grepp krävs viss försiktighet. Nu finns en lösning som gör det mycket enklare att träffa sin framtida partner.

EXTERN LÄNK: Hitta din nästa dejt på Match

 

Efter en tuff vår är många singlar redo att ge sig ut i den svenska sommarsolen i jakten på kärleken. Men det finns fortfarande god anledning att vara försiktig med tanke på coronaviruset – tillit blir viktigare än någonsin.

 

Det finns i dag en uppsjö av appar och tjänster för att snabbt hitta nästa person att dejta. Men i olika undersökningar har det visat sig att hela 55 procent av singlar i Sverige ser ”seriositet” som den viktigaste faktorn när de letar efter en partner. I andra europeiska länder är andelen 44 procent*.

 

Match har genomfört en egen studie som visar att 47* procent av singelkvinnorna i Sverige saknar ett seriöst åtagande från andra singlar som de dejtar. Möjligen har situationen skapats av att det finns många quick fix-lösningar och personer som främst letar efter korta förbindelser.

Videosamtal ökar möjligheterna

I Sverige har över 180 000 personer hittat sin partner genom Match**. Under de speciella coronatiderna har tjänsterna utvecklats ytterligare, med videosamtal och mer detaljerade profiler med ökade krav på äkthet. Därmed finns goda möjligheter att under trygga former söka kärleken i sommar, menar Hayley Quinn, dejtingexpert på Match.

– Alla delar av våra liv har påverkats av pandemin, och dejtande är inget undantag. Vi ser tydligt att det digitala sättet att mötas börjar uppskattas av allt fler, vilket ger ännu bättre förutsättningar för att faktiskt kunna hitta en långsiktig och seriös relation.

Tips för nätdejten

På några månader blev det helt naturligt att videodejta, vilket är ett välkommet komplement för många singlar som vill testa sig fram i kärleksdjungeln. Men det innebär också att det dyker upp nya saker att tänka på.

– Jag brukar rekommendera att man tänker lite extra på hur man framställs när det är en skärm inblandad. Det mest effektiva är att testa sig fram när det gäller ljus, vinkel och bakgrund så att det känns seriöst och samtidigt bekvämt. Jag tycker också att det är roligt om man gör sig fin med kläder och smink, precis som inför en vanlig dejt.

 

Vad ska man då prata om på skärmdejten? Ingen blir glad av en pliktskyldig intervjusituation. Hayley Quinn menar att det är smart att ha en plan för vilka aktiviteter som är möjliga.

– Tänk ut vad ni skulle vilja göra utanför skärmen och styr upp det på distans istället. Kanske ni lagar en god middag och äter var för sig? Det finns åtskilliga konserter, föreställningar, vinprovningar och kurser som kan vara kul att uppleva tillsammans med en dejt. Eller så bjuder ni in ett kompispar och spelar poker eller charader tillsammans? Man kan hitta många möjligheter i den här krisen.

 

EXTERN LÄNK: Möt singlar som matchar dig

 

Källa

*Love Connection 2019 – The annual European reference study on singles and dating. Undersökningen genomfördes från 29 oktober till 16 november 2018 av Kantar TNS på uppdrag av Match.

 

**Data baserad på en extrapolering från Research Now-undersökningen utförd i april 2018, bland ett representativt urval av 2429 personer i åldern 18+ i Sverige, som har kombinerats med den totala befolkningen i denna åldersgrupp (källa Eurostat 2018) 3 procent av intervjuade hävdade att svenskar 18+ har någonsin varit i ett förhållande med någon som de hävdar ha träffat på Match.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies